Buna seara!
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns va rog mult:ce actte trebuie facute in momentul in care vrei sa cumperi o masina?
Mai exact care sunt pasii?si daca stie cineva mai exact ce taxe is de paltit?
Multumesc!
O seara placuta!
Depinde daca o cumparati noua, de la distribuitor sau de la o alta persoana. Oricum, factura sau contractul de vanzare cumparare, incheiat la o firma din cele care sunt in jurul serviciilor de inmatriculari, fisa detinatorului auto, tot de acolo, taxa de prima inmatriculare, in cazul auto inmatriculate prima oara in Romania, plata si viza administratiei financiare, pe fisa detinatorului (eventual si scoaterea din evidenta daca luati de l o alta persoana din RO), chitanta de plata a taxei de prima inmatriculare (in cazul auto noi sau cumparate din afara) si asicurarea obligatorie. Cam atat, si Cartea de identitate, da!
am cumparat si eu o masina de la o persoana fizica mi-a dat toate actele masini ,dar masina nu este trecuta pe numele lui ,am fost la omul acela acasa pe care e trecuta masina in acte el este surdo mut nu ma pot intelege cu el, cel de la care am cumparat masina spune ca sa inteles cu el sa ramana masina pe el(surdo mut) pentru tot deauna pentru ca nu plateste impozit , dar nu are nici un act in care sa dovedeasca asta, ce ar trebui sa fac eu in cazul acesta ? as pute lasa si eu masina pe (surdo mut) multumesc!