avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Cine raspunde pentru un cetatean care a ramas blocat ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Cine raspunde pentru un cetatean care a ramas blocat in lift?

Buna seara!
Acum doua zile, un prieten a ramas blocat in lift. Nu din cauza unei pene de curent, ci din cauza unei defectiuni suferita in timpul deplasarii. Prietenul meu sufera de atac de panica, deci cele aproape doua ore cat a stat in lift pana au venit pompierii sa il scoata au fost un calvar.

Se poate face vreo reclamatie undeva in acest sens? Sunt sanse ca sa primeasca prietenul meu despagubiri de pe urma aceasta? A pierdut si orele de la scoala de soferi din acest motiv dar mai ales sperietura l-a facut sa isi revina greu pe linia de plutire.

Multumesc!!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2011
mitcomihai, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:54, 14 Decembrie 2011
Conditionat de anumite aspecte pe care nu le-ati detaliat,trebuie verificat concret cui apartine culpa
Astfel poate fi implicata atat responsabilitatea asociatiei de proprietari beneficiara liftului ,cat si unitatea care asigura service-ul
Fara a se cunoaste exact daca asociatia de proprietari cunostea existenta de defectiuni la lift,daca a informat service-ul pentru a executa masuri de reparare ,daca service-ul a intervenit...
Si unde se poate adresa prietenul meu?

Banuiesc ca nu stia cei din administratia blocului de defectiunea liftului.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2011
mitcomihai, utilizator
Hai sa fim seriosi... poate in USA.
Daca prietenul tau nu doreste sa mai aibe vreo 3 atacuri de panica cand o sa vada cum merge sitemul de justitie din Romanica eu ii recomand sa stea in banca lui. Cel mai probabil nu s-ar alege decat cu bani aruncati si goana dupa vant.
Persoana a carei interese au fost prejudiciate ca urmare a blocarii in lift,in situatia in care intentioneaza sa formuleze plangere impotriva responsabilului ,trebuie sa se lamureasca temeinic cui apartine culpa,fie detinatorului liftului asociatia de proprietari ,fie celui care asigura buna functionare a liftului
Persoana prejudiciata trebuie sa probeze in conditiile legii dauna suferita
Trebuie stabilit daca liftul detine verificare periodica
Este o procedura care implica mult consum nervos, timp
Daca nu stapiniti procedura si prevederile in domeniu,este de preferat sa apelati la persoana specializata,care analizand toate aspectele se poate pronunta asupra eventualelor optiuni favorabile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident pe scarile blocului simoalex73 simoalex73 Buna ziua, am avut un incident neplacut: dupa ce am iesit din casa sa merg inspre locul de munca, m-am urcat in lift, dar nu stiam daca am inchis usa de la ... (vezi toată discuția)
Despagubire in caz de inundatie Krystina_lazar Krystina_lazar Apartamentul meu a fost inundat si a suferit pagube serioase din cauza unei defectiuni la o conducta de apa din coloana verticala, comuna, a blocului. ... (vezi toată discuția)
Legalitate blocare lift urcare /coborare de la etaj 2 naher naher In blocul meu de 10 etaje , s-a afisat ca liftul nu se poate folosi decat de la etajul 2 indiferent ca urci sau cobori.Si astfel liftul a fost setat sa ... (vezi toată discuția)