avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nerecunoasterea paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nerecunoasterea paternitatii

buna. am 27 de ani am nascut in 26 octombrie anul acesta(2011) o fetita rezultata dintr-o scurta relatie de concubinaj pe care tatal ei nu doreste sa o recunoasca pt a nu-i platii pensia alimentara. acum urmeaza si intrebarea mea; poate fi el obligat de instanta la a face testul de paternitate? si daca nu se prezinta sub nici o forma ce e de facut? iar daca depasesc termenul de un an el mai poate fi obligat sa plateasca pensia alimentara?
Cel mai recent răspuns: kyrakyra_65 , utilizator 08:18, 15 Decembrie 2011
Din cate stiu eu , instanta il poate obliga sa faca testul de paternitate! Important este sa deschideti procesului de paternitate inainte ca fetita sa implineasca un an. Procesul poate dura si doi ani sau mai mult , iar pensia alimentara se da retroactiv de la data introducerii actiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara de la tatal biologic zack1 zack1 Saluatare am 22 de ani si am fost crescut doar de mama , tatal biologic nu este trecut in buletin , am inteles ca se poate confirma prin un test ADN tatal ... (vezi toată discuția)
Proces pentru stabilirea paternitatii loredanaop loredanaop Buna ziua, Doresc sa aflu mai multe informatii despre ce este nevoie si cum decurge un proces pentru stabilirea paternitatii. Incep prin a spune ca am un ... (vezi toată discuția)
Cererea paternitatii de catre copil dupa varsta de 20 ani lisasimpson lisasimpson buna ziua, am varsta de 24 ani si am fost crescuta doar de mama , tatal nu m-a recunoscut, chiar daca il cunosc.am urmatoarele intrebari: 1. cum il pot ... (vezi toată discuția)