am o nelamurire:
art.103 din codul de procedura civila cel cu repunerea in termen, se refera se refera numai la actele de procedura ulterioare chemarii in judecata?
sau se refera si la termenul de chemare in judecata stabilit printr-o anumita lege - articol de lege care spune cu privire la un anumit tip de actiune ca aceasta trebuie introdusa in termen de x zile de la..?
daca au trecut cele x zile si nu a fost introdusa cererea de chemare in judecata din motive care corespund art 103 alin.2 , poate fi facuta cerere de repunere in termen?
Si cererea de chemare in judecata este un act procedural .. prin uramre, art.103 C.proc.civ poate fi aplicat si in cazul depunerii unei cereri de chemare in judecata ...
Se refera la "Neexercitarea oricarei cai de atac si neindeplinirea oricarui alt act de procedura in termenul legal..."
Asta inseamna nu numai acte depuse la un dosar deja existent, ci si initierea in termen a unui nou dosar.
De ex, daca ati primit un PV de contraventie, va trebui atacat in termen de 15 zile de la primire.
Conform acestui articol, puteti dovedi ca nu ati respectat termenul pentru ca ati fost impiedicata printr-o imprejurare mai presus de vointa dvs.
In acest din urma caz, actul de procedura se va indeplini in termen de 15 zile de la incetarea impiedicarii, si in acelasi termen vor fi aratate si motivele impiedicarii.
Recurs
Liulica Gina
Buna ziua!
Va rog un sfat. Sunt intr-un proces civil legat de un teren, eu impreuna cu vecinul meu G, impotriva lui RAD, de la care am cumparat terenul. ... (vezi toată discuția)