Este o cerere oarecare pe care persoana interesata o adreseaza agentiei de somaj. Sau poate agentia si-a tipizat astfel de cereri, ramane sa va adresati agentiei. Suspendarea somajului la cererea beneficiarului se face in cazul in care acesta pleaca dein tara pentru mai putin de 3 luni:
Art. 45 d) la data plecării din ţară pe o perioadă mai mică de 3 luni, la cererea persoanei, precum şi, după caz, la data obţinerii autorizării pentru menţinerea plăţii indemnizaţiei de şomaj, la cererea persoanei care se deplasează în interiorul Comunităţii Europene şi al Spaţiului Economic European pentru a căuta un loc de muncă şi doreşte să îşi menţină plata indemnizaţiei de şomaj;
Buna ziua!
Stie cineva daca acei bani din perioada suspendata ii mai recuperezi?
Am facut si eu o suspendare pe 3 saptamani, acum vreo 3 luni, si inca nu mi-am recuperat banii...sau nu am inteles eu bine...asa mi s-a zis k ii voi recupera dar nu au stiut sa-mi spuna cand...tare mie ca nu o sa-i mai vad..
Multumesc!
Am plecat cu fetita mea in Germania la sot (sotul lucreaza acolo) pt 3 saptamani si dupa aceste 3 sapt. am mers de am facut cererea pt replata asa cum mi s-a spus....
1. Daca ati facut cererea pentru repunere in plata a indemnizatiei de somaj nu ati pierdut nimic din ea.
2. - Perioada de somaj se va relua de acolo de unde a ramas cand ati plecat in Germania.
- Adica nu ati pierdut nimic din perioada de somaj, ea se prelungeste cu cele 3 saptamani cat ati lipsit.
Obtinere somaj
marianabrt
Vreau sa imi bag somajul si intentionez sa plec in strainatate, dar inainte de a pleca pentru o perioada nedeterminata a-si vrea sa imi suspend somajul.
... (vezi toată discuția)