avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... TERASA BLOC
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

TERASA BLOC

Buna ziua , administartorul de la blocul nostru a dat un anunt pe internet ca vrea sa vinda terasa blocului fara a intreba locatari blocului. (Avantajos ! Bloc de locatari, cedam terasa acoperis (suprafata ~500 mp) in schimbul anumitor facilitati/avantaje (de genul renovare, varuire exterioara..etc) . Blocul este de 4 etaje, apa, energie electrica. Zona de firme, foarte buna, 5 min. de metrou Pipera in spatele Ana Pan, capat tramvai 16/36. Telefon de contact : ) asa suna anuntul, problema este ca noi ca si proprietari nu suntem de acord. Administratora ne ameninta ca ea vinde si ca vrem si ca nu vrem. Poate ea sa vinda daca locatari nu sunt de acord? Am inteles ca daca sunt de acord 50+1 % ea are dreptul sa vinda este posibil sa vinda ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:01, 22 Octombrie 2008
Este vorba de coproprietate fortata si perpetua.Nu cred ca se poate vinde.
In alta viziune, pentru a putea face un act juridic de instrainare ii trebuie acordul unanim, al tuturor proprietarilor.

Se poate discuta cel mult de o inchiriere.

avocat Claudiu Lascoschi
Administratorul Dv. v-a cumparat apartamentele si Dv. nu stiti? E de groaza ce se poate intampla in tara asta!!!!!. Doamna, acest om trebuie dat afara, el e un simplu angajat al asociatiei Dv.
Ultima modificare: Duminică, 12 Octombrie 2008
elga50, moderator
Eu am fost si raman un optimist. De aceea cred ca administratorul a discutat aceasta problema in comitet unde s-a hotarat sa se dea acest anunt. Daca vor apare oferte serioase si avantajoase pentru proprietari, acestea vor fi discutate in adunarea generala. Acolo se poate stabili prin vot daca si ce faceti cu terasa.
Nu disperati!
Din anunt reiese ca se cedeaza terasa, nu se vinde. Deci se poate ceda spre folosinta, se poate inchiria sau concesiona fara vanzare. Terasa poate fi folosita pentru panouri publicitare, amplasarea de antene, etc.
Chiar daca initiatoarea topicului nu a inteles ca ar fi vorba de inchiriere, nu este normal ca proprietarii din acel bloc sa fie intrebati si sa li se ceara aprobarea? Tonul si exprimarea administratorei, daca e asa cum ni se spune aici, denota ca in acel bloc domneste dictatura ei si lucrul acesta nu e deloc in ordine.
La noi in bloc nu exista comitet avem doar o administratora atit

Alte discuții în legătură

Dreptul de proprietate pentru uscatorul blocului sweethome sweethome as avea mare nevoie de ajutorul dv. Problema mea este urmatoarea: .sunt in cautarea unei garsoniere si am dat peste o oferta f interesanta (prin intermediul ... (vezi toată discuția)
Presedintele a decis! lbm lbm Proprietarii apartamentelor decid in unanimitate vinderea uscatoriilor aflate la ultimul nivel in schimbul confectionarii unui acoperis. Presedintele ... (vezi toată discuția)
Vanzare terasa Dorian Negoitescu Dorian Negoitescu Poate asociația de proprietari sa vândă prin contract de vânzare-cumpărare terasa blocului ? ªi ,dacă s-a executat o șarpanta pe terasa ... (vezi toată discuția)