avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... dreptul de proprietate pentru uscatorul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

dreptul de proprietate pentru uscatorul blocului

as avea mare nevoie de ajutorul dv. Problema mea este urmatoarea: .sunt in cautarea unei garsoniere si am dat peste o oferta f interesanta (prin intermediul unei agentii imobiliare ) uscatorul unui bloc,transformat in apartament cu 1 camera.momentan este la rosu (si tocmai de aceea are un pret desctul de atractiv) ,blocul este construit ''in trepte'' pt ca exista apartamente pe acelasi etaj cu acest uscator.ceea ce doresc sa aflu este ce acte trebuie sa existe pentru ca aceasta modificare sa fie legala, si ca vazatorul sa aiba drept in totaliteate de proprietate, pentru ca nu vreau sa ma trezesc ca dau banii si de fapt nu e nimic al meu. respectivul neavand drept de vazare..mentionez ca apartamentul urmeaza sa fie predat la cheie fiind momentan necesar doar un avans de 15%(la inceierea unui pre-contract).deasemeni daca puteti sa-mi spuneti ce alte probleme trebuiesc verificate in aceasta situatie (inafara documetelor obisnuite in cazul tranzactiilor imobiliare )
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:27, 6 Iulie 2009
H.G 1588/2007 Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari
........
art. 23. - Spaţiile din proprietatea comună pot fi utilizate de către terţi, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majorităţii proprietarilor membri ai asociaţiei şi al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune, potrivit art. 39 din Legea nr. 230/2007.
........

CONSTANTIN CAMILAR
administrator
AS.PRO MANAGER S.R.L. IASI
Servicii Profesionale de Administrare Imobile
Tel : 0721.291252 ; 0742.920192 ;
E-mail : as.pro_manager@yahoo.com ; constantincamilar@yahoo.com
domnule blue1963 ... cred ca sinteti putin in eroare ...
s-a prezentat cazul unui bloc care nu este terminat, el fiind contruit in trepte, conform spuselor initiatorului acestui topic
intr-o atare situatie, nu exista asociatie de proprietari a blocului, deci nu se functioneaza dupa legea 230/2007, lege care prevede infiintarea si functionarea asociatiilor de proprietariaceeasi situatie si pentru HG1588/2007, hg care prevede normele de apilcare ale legii 230/2007
daca tot dati raspunsuri, macar dati-le sa fie in folosul topicului si sa fie pe tema, nu doar de dragul de a va mari ratingul la raspunsuri
probabil ca sinteti superficial in citirea mesajelor citite pe topice, dvs nefiind la prima "abatere" de acest gen ;)
D-le Felix , dv va dati cu parerea despre parerea altuia. Adica un fel de ajutor de bagator de seama .
Care este parerea dv ? Care este raspunsul dv la subiect ?
Ati inteles unde este abaterea dv ? De multe ori nu dati raspunsuri la subiect pentriu ca nu stiti . Dar va bagati in seama si gasiti cusur la raspunsurile altora. Intelegeti sau trebuie sa va desenam ?!

Acum la subiect .
Ce este la rosu in acest moment , blocul sau uscatorul ? Se mai lucreaza ? S-au vandut apartamentele din bloc ? Exista asociatie de proprietari ? Daca exista discutati cu cei din conducerea asociatiei pentru a folosi acel uscator asa cum pevede legislatia amintita de @BLUE1963.
Daca nu s-a dat blocul in folosinta, nu s-au vandut apartamentele discutati cu dezvoltatorul, cu proprietarul constructiei si ne tineti si pe noi la curent .
Din acestea avem cu totii de invatat. Va astepatam cu lamuriri.

Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iulie 2009
Adriantot, moderator
Ideea centrala este ca planul initial al constructiei trebuie modificat (prin ”adaugarea” planului care ”transforma” uscatorul in garsoniera – o modificare ce trebuie aprobata de arhitect pt ca urmeaza anumite ”legaturi” ce nu au fost proiectate de la inceput: canalizare, gaz etc). In caz contrar in plan figureaza ”uscator” si exista riscul sa aveti probleme daca vreti sa vindeti... Ar trebui sa umblati atunci pt a dovedi ca dv ati cumparat o garsoniera si nu un uscator (pe care azi legea oricum nu v-ar permite sa-l cumparati – in vederea ”transformarii).
Daca exista aceasta modificare in planul constructiei ar trebui sa nu aveti probleme.

Pe acest plan modificat ar trebui sa fie scris si numele beneficiarului (adica cel care a cerut si obtinut modificarea). Iar aici... trebuie sa observati dv despre ce e vorba... pt ca pot exista mai multe variante... Cum ar fi: constructorul e si proprietarul apartamentelor; constructorul lucreaza pt cineva; sunt mai multi investitori (fiecare pt anumite apartamente) si folosesc (fireste) acelasi constructor...

S-a ”intamplat” in BV, in 1990... cand au fost modificate planurile ”din mers” si transformate uscatoarele in garsoniere minuscule (planurile constructiei aveau ”atasat” planul care aducea modificarea). Statul era proprietar si constructor - deci nu a existat o problema privind dreptul celui care a vandut...

Cel mai sigur ar fi sa intrebati la Cadastru..., sau intrebati un arhitect cum e cu asemenea modificari...
Ultima modificare: Duminică, 5 Iulie 2009
trope_doi, utilizator
domnule adriantot, in primul rind va rog sa incetati cu jignirile ... pina una alta, cu ultimul dvs mesaj, ati dovedit dvs ca aveti acest calificativ . eu nu am facut altceva decit sa-i demonstrez lui blue1963ca nu are dreptate, cu argumente din postarea initiatorului topicului. LEGEA 230/2007 si HG 1588/2007 SE APLICA NUMAI ASOCIATIILOR DE PROPRIETARI.
va aduc creioane colorate si desenele gata facute, ca observ ca nici de ele nu sinteti in stare
si, ca sa nu va mai dau replica la o alta intrebare pusa mie pe un alt topic .... nu este problema dvs cu ce ma ocup eu in viata privata si nici subiectul acelui topic. iar pentru informarea dvs, in afara lunii in care plec in concediu, INTOTDEAUNA imi platesc intretinerea in primele 20 zile de la data afisarii tabelului.
"ciinele moare de drum lung si ..............." este un vechi proverb romanesc, asa ca nu va mai faceti probleme pt mine, ca stiu sa-mi port si singur de grija :P

Alte discuții în legătură

Probleme cu administratorul ivascudoru ivascudoru Buna ziua.Am o intrebare pentru...cine ma poate ajuta. Cum este corect? Intr-o scara cheltuielile sa se imparta pe nr. de apartamente sau pe nr de ... (vezi toată discuția)
Reparatie terasa bloc mfrincu mfrincu buna ziua, am descoperit recent forumul dumneavoastra si am si eu o intrebare. locuiesc la ultimul etaj la bloc si am probleme cu acoperisul in dreptul ... (vezi toată discuția)
Statutul asociatiei de proprietari popcrys popcrys Ma intereseaza daca legea 230/2007 si normele de aplicare hg1588/2007 prevad ca anexe statutul asociatiei de proprietari si acordul de asociere . Mentionez ... (vezi toată discuția)