Buna ziua.Am o intrebare pentru...cine ma poate ajuta.
Cum este corect? Intr-o scara cheltuielile sa se imparta pe nr. de apartamente sau pe nr de persoane?
Cand au fost facute reparatii in scara am platit de cinci ori mai mult ca vecinul (doar pentru faptul ca noi suntem 5 in apartament si el e singur).Asa e corect sau nu?
Va multumesc. Astept un raspuns.
Depinde de ce cheltuieli vorbim, fiindca conform legii 230/2007 sunt mai multe tipuri de cheltuieli.
Iata articolul 42 din legea 230/2007:
ART. 42
Cheltuielile asociaţiei de proprietari sunt următoarele:
A. cheltuieli pe număr de persoane care locuiesc sau desfăşoară activităţi în proprietăţi individuale;
B. cheltuieli pe consumuri individuale;
C. cheltuieli pe cota-parte indiviză, în funcţie de suprafaţa utilă a proprietăţii individuale;
D. cheltuieli pe beneficiari, aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociaţiei deproprietari;
E. cheltuieli pe consumatori tehnici;
F. cheltuieli de altă natură.
...si pe urma legea de detaliaza destul de bine...
Cheltuielile privind reparatiile se repartizeaza pe cota parte indiviza (suprafata apartament ) vezi HG 1588 Sectiunea 4 ART 44 .
Pentru alte informatii sunati la 0721.291252 ; 0742.920192 sau pe e-mail : as.pro_manager@yahoo.com; constantincamilar@yahoo.com
Gestiune comuna
geo_x
Buna ziua!l as dori sa stiu daca la o asoc. de locatari formata din 3 scari gestiunea e comuna?scara noastra desi este la zi,platim penalitati la electrica ... (vezi toată discuția)