avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatie terasa bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatie terasa bloc

buna ziua,
am descoperit recent forumul dumneavoastra si am si eu o intrebare.
locuiesc la ultimul etaj la bloc si am probleme cu acoperisul in dreptul conductei pluviale . De vreo 2 ani imi tot ploua in casa. am schimbat pe cheltuiala mea conducta si o portiune de circa 2mp in jurul conductei din acoperis dar apa tot se infiltreaza si patrunde. De fapt la mine incepe sa ploua dupa ce s-a oprit ploaia. Am comunicat celor de la Asociatia de proprietari care mi-au spus ca vor face o sedinta si daca sunt de acord vecinii de pe scara sa suporte cheltuielile vor face reparatiile .Eu imi cunosc vecinii si acestia NU vor fii de acord sa suporte cheltuielile de reparatii . iN ACEST CAZ CE POT SA FAC, DEJA A APARUT MUCEGAUL SI PERETII S-AU COSCOVIT. CE POT FACE?DACA VECINII NU SUNT DE ACORD SA PLATEASCA SA STAU SA-MI CURGA APA IN CASA?????????X-( cum pot sa procedez legal sa oblig Asociatia sa faca reparatia DACA VECINII NU SUNT DE ACORD SA PARTICIPE LA CHELTUIELI.
MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: BLUE1963 , utilizator 20:09, 23 Iunie 2009
Dmv va trebui sa depuneti sub forma scrisa o cerere prin care solicitati rezolvarea problemei.Aceasta solicitare o veti depune la Presedintele Asociatiei si o sa -i cereti si un numar de inregistrare , comunicand-le ca doriti sa va raspunda in scris.Este adevarat , ca si vecini trebuie sa-si dea acordul , insa nu este corect sa nu se miste nici un deget.Daca nu sunt de acord mergeti mai departe la Primarie sau chiar actionati in instanta.Si Dmv platiti contributii si aveti drepturi egale ca toti ceilalti.
Procedura legala este urmatoarea: depuneti o adresa la asociatie prin care aratati ca aveti probleme cu izolatia (cereti neaparat un nr de inregistrare ) .In functie de marimea asociatiei , se convoca comisia tehnica a asociatiei ,care constata si care prezinta impreuna cu administratorul , comitetului executiv si presedintelui , situatia . Administratorul face o selectie de oferte pe care o prezinta comitetului executiv ,care decide ce e de facut . E de preferat sa cititi Legea 230 si H.G 1588 mai intii , nu va sfatuiesc sa faceti reparatii pe cont propriu ,decit in cazul in care aveti prea multi bani si nu stiti ce sa faceti cu ei . Apropo ,cheltuielile cu reparatia terasei ( fiind bun comun) se repartizeaza conform suprafetei detinute (cota parte indiviza ). Factura ,deviz estimativ, receptii partiale si finale ale lucrarii etc.

Pentru detalii :
CONSTANTIN CAMILAR
Administrator
AS.PRO MANAGER S.R.L. IASI - Servicii Profesionale de Administrare Imobile
Tel : 0721.291252 ; 0742.920192 ;
E-mail : as.pro_manager@yahoo.com ; constantincamilar@yahoo.com

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea liftului - platesc si locatarii de la etajul 1? marius olm marius olm daca se schimba liftul blocului cei de la et1 platesc? atentie nu reparatie ci schimbare. cabina si daca se calculeaza pe persoane sau pe apartament? (vezi toată discuția)
Preturi utilitati BLUE1963 BLUE1963 Poate ca e nevoie de un asemenea topic in care sa vedem si sa facem o comparatie a preturilor pe care le platim pentru utilitati . Voi incepe prin a ... (vezi toată discuția)
Gestiune comuna geo_x geo_x Buna ziua!l as dori sa stiu daca la o asoc. de locatari formata din 3 scari gestiunea e comuna?scara noastra desi este la zi,platim penalitati la electrica ... (vezi toată discuția)