avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... dreptul de proprietate pentru uscatorul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

dreptul de proprietate pentru uscatorul blocului

as avea mare nevoie de ajutorul dv. Problema mea este urmatoarea: .sunt in cautarea unei garsoniere si am dat peste o oferta f interesanta (prin intermediul unei agentii imobiliare ) uscatorul unui bloc,transformat in apartament cu 1 camera.momentan este la rosu (si tocmai de aceea are un pret desctul de atractiv) ,blocul este construit ''in trepte'' pt ca exista apartamente pe acelasi etaj cu acest uscator.ceea ce doresc sa aflu este ce acte trebuie sa existe pentru ca aceasta modificare sa fie legala, si ca vazatorul sa aiba drept in totaliteate de proprietate, pentru ca nu vreau sa ma trezesc ca dau banii si de fapt nu e nimic al meu. respectivul neavand drept de vazare..mentionez ca apartamentul urmeaza sa fie predat la cheie fiind momentan necesar doar un avans de 15%(la inceierea unui pre-contract).deasemeni daca puteti sa-mi spuneti ce alte probleme trebuiesc verificate in aceasta situatie (inafara documetelor obisnuite in cazul tranzactiilor imobiliare )
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:27, 6 Iulie 2009
Intr-adevar am citit mai de mult legea respectiva nu o stiu ad literam pe toata. Dar nu cred ca acolo se specifica ca este interzisa vanzarea unei parti comune. Probabil nu se face referire la acest aspect deoarece nu este proprietatea asociatiei ci a proprietarilor din imobil. Asociatia nu este decat o forma de organizare non-profit a acestora. Prin urmare eu cred ca atat timp cat am ceva in proprietate pot sa il si vand (chiar daca este 1,5% din acesta vand acest procent). Dar divaghez, nu stiu in ce conditii s-a vandut acel uscator dar daca s-a vandut legal se pare ca va infirma afirmatia. O sa caut de curiozitate acele dezbateri, chiar sunt curios in ce legi sunt reglementate astfel de lucruri.
sweethome a scris:

sunt in cautarea unei garsoniere si am dat peste o oferta f interesanta (prin intermediul unei agentii imobiliare ) uscatorul unui bloc,transformat in apartament cu 1 camera.momentan este la rosu (si tocmai de aceea are un pret desctul de atractiv) ,blocul este construit ''in trepte'' pt ca exista apartamente pe acelasi etaj cu acest uscator.ceea ce doresc sa aflu este ce acte trebuie sa existe pentru ca aceasta modificare sa fie legala, si ca vazatorul sa aiba drept in totaliteate de proprietate, pentru ca nu vreau sa ma trezesc ca dau banii si de fapt nu e nimic al meu. respectivul neavand drept de vazare..mentionez ca apartamentul urmeaza sa fie predat la cheie fiind momentan necesar doar un avans de 15%(la inceierea unui pre-contract).deasemeni daca puteti sa-mi spuneti ce alte probleme trebuiesc verificate in aceasta situatie (inafara documetelor obisnuite in cazul tranzactiilor imobiliare )

S-a aruncat aici o problema ca "piatra in balta" iar noi incercam sa o scoatem.
E clar vorba despre uscatorul unui bloc transformat intr-un apartament cu o camera.
Apoi blocul este construit, camera este la rosu.
Dar cine este vanzatorul nu stim ca nu ni se spune !
Este asociatie de proprietari sau de locatari, nu ni se spune !
Pot sa ma gandesc si la acel pret atractiv sau avansul de 15% care nu stim cine-l cere, un intermediar (poate agentia) si aici pot fi suspiciuni asupra garantarii ducerii la indeplinire a tranzactiei doar in urma unui precontract .

Asa ca rog pe initiator sa revina cu amanunte . Citind tot ce s-a scris aici si dand raspuns la intrebarile noastre vom gasi impreuna solutia de a scoate piatra din balta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu administratorul ivascudoru ivascudoru Buna ziua.Am o intrebare pentru...cine ma poate ajuta. Cum este corect? Intr-o scara cheltuielile sa se imparta pe nr. de apartamente sau pe nr de ... (vezi toată discuția)
Reparatie terasa bloc mfrincu mfrincu buna ziua, am descoperit recent forumul dumneavoastra si am si eu o intrebare. locuiesc la ultimul etaj la bloc si am probleme cu acoperisul in dreptul ... (vezi toată discuția)
Statutul asociatiei de proprietari popcrys popcrys Ma intereseaza daca legea 230/2007 si normele de aplicare hg1588/2007 prevad ca anexe statutul asociatiei de proprietari si acordul de asociere . Mentionez ... (vezi toată discuția)