avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... TERASA BLOC
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

TERASA BLOC

Buna ziua , administartorul de la blocul nostru a dat un anunt pe internet ca vrea sa vinda terasa blocului fara a intreba locatari blocului. (Avantajos ! Bloc de locatari, cedam terasa acoperis (suprafata ~500 mp) in schimbul anumitor facilitati/avantaje (de genul renovare, varuire exterioara..etc) . Blocul este de 4 etaje, apa, energie electrica. Zona de firme, foarte buna, 5 min. de metrou Pipera in spatele Ana Pan, capat tramvai 16/36. Telefon de contact : ) asa suna anuntul, problema este ca noi ca si proprietari nu suntem de acord. Administratora ne ameninta ca ea vinde si ca vrem si ca nu vrem. Poate ea sa vinda daca locatari nu sunt de acord? Am inteles ca daca sunt de acord 50+1 % ea are dreptul sa vinda este posibil sa vinda ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:01, 22 Octombrie 2008
Din ce spuneti nu pot in mod legal sa dobandesca drept de proprietate pe extindere.
Ziceam sa vada un avocat actele.Asa din ce ziceti aveti dreptate.Nu au drept sa contruiasca.

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc frumos pentru raspunsurile prompte!
Autorizatia de constructie ia fost deja retrasa, in urma unei sesizari facute la primarie in care noi locatarii am mentionat ca nu am fost niciodata de acord cu aceasta extindere, nu suntem nici acum, si am anexat pv al sedintei si tabelul nominal semnat de toti locatarii.
Problema este ca el este proprietar pe acel spatiu (terasa blocului) pe baza contractului semnat doar de presedintele asociatiei si in care se mentioneaza extinderea si este deja inscris si in cartea funciara.
Deci intr-adevar nu in mod legal, dar a dobandit acel drept de proprietate.
Este posibil sa fie necesar sa cereti in justitie anularea actului pt extindere.
De unde stiti ca este inscrisa in cartea funciara si extinderea?
In ce oras s-a intamplat aceasta poveste ?

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Conform Legii 230 si normelor de aplicare ( HG 1588.2007 ) nu mai pot fi vindute spatiile ( uscatoare,boxe,etc ).Eventual pot fi inchiriate sau concesionate ,iar veniturile provenite din chirii se repartizeaza pe locatari conform cotei parte indiviza .Pentru alte detalii sunati la 0721.291 252 ;0742.920192 sau pe y mail la : as.pro_manager@yahoo.com ; constantincamilar@yahoo.com
Nu vreau sa va contrazic dar nu este chiar asa.
Situatia nu este schimbata in aceasta privinta.
Imi puteti indica textul de lege care instituie aceasta interdictie legala expresa?

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de proprietate pentru uscatorul blocului sweethome sweethome as avea mare nevoie de ajutorul dv. Problema mea este urmatoarea: .sunt in cautarea unei garsoniere si am dat peste o oferta f interesanta (prin intermediul ... (vezi toată discuția)
Presedintele a decis! lbm lbm Proprietarii apartamentelor decid in unanimitate vinderea uscatoriilor aflate la ultimul nivel in schimbul confectionarii unui acoperis. Presedintele ... (vezi toată discuția)
Vanzare terasa Dorian Negoitescu Dorian Negoitescu Poate asociația de proprietari sa vândă prin contract de vânzare-cumpărare terasa blocului ? ªi ,dacă s-a executat o șarpanta pe terasa ... (vezi toată discuția)