avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna la privat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna la privat

Buna ziua,

as avea nevoie de o lamurire. In sectorul privat se mai tine cont de vechimea in munca la acordarea concediului de odihna? La o vechime de peste 15 ani se beneficiaza doar de 21 de zile de concediu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:09, 15 Decembrie 2011
Pentru salariatii din sectorul privat nu exista in prezent o reglementare universal aplicabila in acest sens, cu exceptia situatiei in care, prin contractul colectiv la nivel de ramura care va este aplicabil a fost stabilita o regula expresa in acest sens.
ryea a scris:

Buna ziua,

as avea nevoie de o lamurire. In sectorul privat se mai tine cont de vechimea in munca la acordarea concediului de odihna? La o vechime de peste 15 ani se beneficiaza doar de 21 de zile de concediu?

Se poate tine cont de vechimea in munca la acordarea CO numai daca asa ceva este prevazut in reg.intern al angajatorului , in ccm aplicabil acestuia sau in c.i.m. ...

In speta, in lipsa unor altfel de prevederi .. raspunsul nu poate fi decat afirmativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna suplimentar 14 zile IldikoB IldikoB Buna ziua, Am cautat in forum dar nu am gasit referire asa ca indraznesc sa postez intrebarea: Firma de transport poate acorda concediu de odihna suplimentar ... (vezi toată discuția)
Asistent farmacist romlary romlary Sunt asistent farmacist cu 8 ani vechime, lucrez intr-o farmacie care face parte dintr-un lant. As dori sa stiu care este concediul de odihna de care pot ... (vezi toată discuția)
Acordare zile de concediu in functie de vechime plus mobile plus mobile Buna ziua, va rog sa imi spuneti unde as putea gasi in CCM sau in Codul muncii cum se acorda zile in plus la concediul de odihna in functie de vechime, eu am ... (vezi toată discuția)