avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... taxele bancii sunt deductibile?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

taxele bancii sunt deductibile?

Buna ziua,

Sunt PFA si as dori sa aflu daca taxele pe care banca mi le percepe lunar pt gestiune cont bancar se pot trece in registrul de incasari-plati (ca deducere).

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: autor-carte , utilizator 12:49, 15 Decembrie 2011
Da, sunt.
Multumesc mult. Si cum le trec in regsitrul de incasari si plati? Ca eu stiu sumele percepute lunar doar din extrasele bancare.
Pai in acel registru treceti incasarile si platile, inclusiv prin contul bancar al pfa, pe baza extrasului de cont. Nu va opresc bani din cont?
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2011
george-neagu, moderator
Ma referam la modul in care ma refer la acest lucru in registru.
In mod normal in regsitru intregistrez toate chitantele, facturile emise de mine inclusiv cele emise de altii prin care am cumparat ceva pt pfa. Nu toate platile sunt facute prin banca si oricum inregistrez numarul actului care nu apare mereu in extrasul bancar.

In extrasul bancar este tiparita data, textul "comision gestiune cont NC" si un sir de numere.
Intrebarea mea: numerele acestea le trec eu in registru la rubrica "Documentul (felul, nr.)"? sau ce trebuie scris trec acolo?
Multumesc!
Treceti textul "comision gestiune cont NC", treceti extras de cont numarul din data... si cu valoarea. Atat.

Alte discuții în legătură

Folosire cont banca pfa-traducator sonia1978 sonia1978 Buna ziua, Sunt PFA traducator si as dori sa-mi deschid un cont bancar pentru a da posibilitatea clientilor persoane juridice sa achite facturile direct in ... (vezi toată discuția)
Registrul jurnal de incasari si plati Roxie Roxie Buna seara, Detin PFA pe domeniul traduceri de anul trecut din februarie si am de completat registrul de incasari si plati. Ce anume se trece in el? ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri pfa-magazin online ghita3001 ghita3001 Buna ziua, Am urmatoarele nelamuriri legate de PFA-ul pe care il detin: 1.Am inteles ca pentru un magazin online ca PFA impozitata in sistem real am nevoie ... (vezi toată discuția)