avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Registrul Jurnal de Incasari si Plati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Registrul Jurnal de Incasari si Plati

Buna seara,
Detin PFA pe domeniul traduceri de anul trecut din februarie si am de completat registrul de incasari si plati. Ce anume se trece in el? Cheltuielile de deschidere PFA se trec? (taxele la Registrul Comertului, certificat constatator, cazier fiscal, taxa imatriculare, etc). La incasari trec facturile pe care le-am emis, sau ce anume? Mentionez ca au fost intotdeauna achitate numai prin banca.
Am inteles ca se pot deduce si cheltuielile cu intretinerea, dar din cate am citit, trebuia specificat in contractul de comodat acest lucru, am inteles corect?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: felyy , utilizator 15:57, 17 Martie 2013
se pot trece toate cheltuielile de constituire, la incasari se trec incasarile efective adica chitantele emise si/sau incasarile prin banca.
Pentru a deduce cheltuielile cu intretinerea, daca nu ati facut comodat pe tot apartamentul cel mai indicat este sa se specifice prin contract.
nego_777 a scris:

se pot trece toate cheltuielile de constituire, la incasari se trec incasarile efective adica chitantele emise si/sau incasarile prin banca.
Pentru a deduce cheltuielile cu intretinerea, daca nu ati facut comodat pe tot apartamentul cel mai indicat este sa se specifice prin contract.

Cum se trec incasarile prin banca? Numarul OP-ul cu care s-a facut plata? Mai trebuie si alte date cum ar fi cele trecute la explicatii pe extrasele de cont? (gen referinta, platitorul banuiesc ca trebuie trecut?)
Buna sunt si eu pfa din 2005 si de 5 ani completez acest registru .La rubrica de incasari apar despartite in doua: numerar si banca ,nu trebuie sa treceti op ci factura care ati emis-o dvs si care a fost achitata cu op si numarul facturii: ex: factura fiscala ....,nr..., si suma o treceti unde scrie banca,iar platile la fel ce ati facut prin banca se trece in rubrica banca si ce ati facut cash se trece la numerar.Succes!
Iti spun cum fac eu.
Extrasele de cont de la banca le iau o data pe luna, si atunci trec tot ce ruleaza prin banca la sfirsitul lunii, si incasari si plati.
La rubrica "Documentul (felul, nr.) scrie "Extras de cont Banca", la "Felul operatiunii" trec "Incasare SC ..." sau "Plata ...", in functie de ce operatiune am, incasare de la un client sau plata utilitati etc. apoi urmeaza coloanele de incasari si plati, unde scrii suma respectiva.
Vezi ca in extrasul de cont mai ai si diverse comisioane bancare, pe care le treci la plati (scrii "Plata comision banca") si dobinda bancii pe suma din. cont - asta o treci la incasari.
Fac asta de ani de zile, in decembrie am avut ultimul control de la fisc si au fost multumiti de ce au gasit in acte.
Bafta - si daca mai ai intrebari ...
Va multumesc mult de tot, s-a mai facut lumina.
Pentru liail am o intrebare, inteleg ca la rubrica 4 felul operatiunii trec si numele clientului de la care am incasat banii, in cazul platilor comisioanelor bancare trec numele bancii? Cat de amanuntite trebuie sa fie detaliile, pentru ca spatiul de completat este destul de mic...
La rubrica incasari si plati se face totalul jos, la fiecare pagina?
La rubrica 3 - Document (felul, nr) cand e vorba de extras de cont, ce anume se trece? Se trece si data, numarul extrasului? Scriu extras de cont si numarul OPului?
Imi cer scuze ca va bombardez cu atatea intrebari, va multumesc pentru rabdare.
de exemplu ar fi un rand din registru:
1/ data 02.01.2010/documentul: chitanta nr. x/Felul operatiunii: plata ONRC comisioane si taxe infiintare pfa/ plati numerar: x ron.
E ok?
si pentru incasari
data/documentul: extras de cont + ce alte detalii?/Felul operatiunii: incasare sc.../Incasare banca: x ron...
Seria si numerele facturilor emise de mine nu ar trebui sa apara si ele undeva?
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2011
Roxie, utilizator

Alte discuții în legătură

Pfa venit real, fara chitante break_noon break_noon Am si eu niste intrebari, daca se poate. Pina anul trecut am fost la norma de venit, de anul asta sunt la venit real, asa ca trebuie sa completez registrul ... (vezi toată discuția)
Folosire cont banca pfa-traducator sonia1978 sonia1978 Buna ziua, Sunt PFA traducator si as dori sa-mi deschid un cont bancar pentru a da posibilitatea clientilor persoane juridice sa achite facturile direct in ... (vezi toată discuția)
Registru de incasari si plati Valentin Geapana Valentin Geapana Buna seara ! Mesajul meu este datorat faptului ca vreau sa completez registrul jurnal de incasari si plati si am cateva intrebari adresate celor care se ... (vezi toată discuția)