avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Registrul Jurnal de Incasari si Plati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Registrul Jurnal de Incasari si Plati

Buna seara,
Detin PFA pe domeniul traduceri de anul trecut din februarie si am de completat registrul de incasari si plati. Ce anume se trece in el? Cheltuielile de deschidere PFA se trec? (taxele la Registrul Comertului, certificat constatator, cazier fiscal, taxa imatriculare, etc). La incasari trec facturile pe care le-am emis, sau ce anume? Mentionez ca au fost intotdeauna achitate numai prin banca.
Am inteles ca se pot deduce si cheltuielile cu intretinerea, dar din cate am citit, trebuia specificat in contractul de comodat acest lucru, am inteles corect?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: felyy , utilizator 15:57, 17 Martie 2013
1. Da, la rubrica 4, "Felul operatiunii" ,treci si numele clientului, fie el SC sau persoana fizica.
2. Cind incepi sa scrii din extrasul de cont, in coloana "Documentul", scrii "Extras de cont Banca ..." (mai pe scurt, BCR, BRD, BTR - dupa cum ai spus si tu, spatiul este foarte mic). ...)
3. La incasari si plati, intr-adevar, se face totalul jos, la fiecare pagina, iar la sfirsit de an iti vine usor sa afli venitul net = venit brut (adica incasari) - cheltuieli (adica plati).
4. La rubrica 3 - Document (felul, nr) pentru extras de cont scrii numai banca, nimic altceva. Ei vor vedea din extrasul de cont, in functie de data realizarii platii sau incasarii, celelalte date care ii intereseaza.

5.
pentru plati:
data 02.01.2010/
documentul: chitanta nr. x (sau poate fi si bon fiscal)
Felul operatiunii: plata ONRC comisioane si taxe infiintare pfa
plati x ron.

si pentru incasari
data/
documentul: extras de cont Banca ....
Felul operatiunii: incasare sc...
Incasare x ron

Pentru fiecare luna faci foaie/foi separate din registru.
Cind le pui in dosar, pui intii chitantele, in ordine cronologica, apoi foile din registru (se fac in dublu exemplar, cu indigo, originalul de rupe si se puna la dosar, copia ramine in registru), apoi pui extrasul de cont cu OP-urile si facturile rosii pe luna respectiva.

Unde ai trecut sediul?
Poti trece la cheltuieli, pe linga papetarie si birotica, si o parte din factura pentru telefon si utilitati, daca ai sediul acasa.


Buna
Am un PFA si am o mare nelemurire...
In extrasul de cont imi apare cand m-au intrat bani in cont si cand i-am extras eu
Cum ar trebui sa trec in registrul de incasari si plati?
Trec operatiunea cand imi intra bani in cont si ar trebui sa trec si cand extrag?
MUltumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa venit real, fara chitante break_noon break_noon Am si eu niste intrebari, daca se poate. Pina anul trecut am fost la norma de venit, de anul asta sunt la venit real, asa ca trebuie sa completez registrul ... (vezi toată discuția)
Folosire cont banca pfa-traducator sonia1978 sonia1978 Buna ziua, Sunt PFA traducator si as dori sa-mi deschid un cont bancar pentru a da posibilitatea clientilor persoane juridice sa achite facturile direct in ... (vezi toată discuția)
Registru de incasari si plati Valentin Geapana Valentin Geapana Buna seara ! Mesajul meu este datorat faptului ca vreau sa completez registrul jurnal de incasari si plati si am cateva intrebari adresate celor care se ... (vezi toată discuția)