avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... mandat expirat
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

mandat expirat

Daca mi-a expirat mandatul de administrator, la o luna de la intrarea societatii in insolventa, va rog sa imi spuneti daca in Legea 85 exista prevederi care sa ma oblige sa administrez societatea.


Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ksimona , utilizator 09:42, 9 Aprilie 2012
NU exista prevederi care sa va oblige !
Va multumesc pentru raspuns, dar mai am o intrebare.

In aceasta situatie cine ramane administratorul firmei deoarece asociatii societatii nu au ales alt administrator si nici administrator special.
Intreb deoare ladministratorul judiciar continua sa sustina ca eu am ramas administrator pe toata perioada de la intrarea in insolventa si pana in prezent.. Ca sunt alte reguli sub legea 85, decat sub legea 31.
Mentionez canu am facut nici un fel de acte de administrare din momentul expirarii mandatului.
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2011
ksimona, utilizator

Intreb deoare ladministratorul judiciar continua sa sustina ca eu am ramas administrator pe toata perioada de la intrarea in insolventa si pana in prezent

in cazul de fata in mod cert adm judiciar nu va impune sa administrati societatea !
Va solicita : actele financiar contabile , activele societatii , ori ce alte informatii cu privire la activitatea desfasurata de societate ...
adrian stoica a scris:

NU exista prevederi care sa va oblige !



Buna ziua,

Raspunsul Dvs este foarte clar, asa am gandit si eu dupa ce am citit legislatia. Dar am nevoie de un raspuns bazat pe legislatia in vigoare.
Si asta deoarece intre timp unul din creditori a solicitat instantei ridicarea dreptului de administrarea a administratorilor statutari - sentinta a fost: "se respinge cererea deoarece intre timp societatea aintrat in faliment si s-a ridicat automat dreptul de administrare a administratorilor statutari".
Am facut recurs, prin care instanta sa ia la cunostiinta faptul ca noua ne-a expirat mandatul acum 3 ani, si mai sunt cateva zile pana la judecarea acestuia.
Va rog sa ma ajutati, deoarece societatea a acumulat datorii la stat a caror valoare prefer sa nu o scriu.
Sunt o persoana fara pregatire juridica si lupta in instanta ma depaseste. Nu am sa scriu cine ar beneficia de decizia ca am fost administratori in perioada de insolventa, pentru ca stiti si Dvs.

Am nevoie de ajutor.

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat de administrator expirat pe perioada insolventei ksimona ksimona Buna ziua, In data de 15.06.1010 societatea a intrat in insolventa si pe data de 11.07.2010 a expirat mandatul administratorului, care a si informat ... (vezi toată discuția)
Garantii fata de patrimoniul debitorului aflat in insolventa; atributii ale administratorului judiciar; aura calin aura calin Buna ziua, @ conform prev. art. 3 (pct. 13) din Legea 85/2006,\"creditorii chirografari sunt creditorii care nu au costituite garantii fata de ... (vezi toată discuția)
Protectia muncii in caz de insolventa sorana_sabau sorana_sabau As avea câteva întrebări, dar mai intâi trebuie sa va expun un pic situația. Este vorba despre o societate care este în insolventă, având numit ... (vezi toată discuția)