avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxe notariale exorbitante
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxe notariale exorbitante

Am facut acum cateva luni un precontract cu promisiune de vanzare si ipoteca in care am platit 30000euro. Acum urmeaza sa fac contractul de vanzare-cumparare si sa mnai dau 10000euro. Problema este ca taxele notariale sunt f mari:
- la precontract am platit 1550 lei cu TVA
- acum mi-a cerut alti bani, aproape 4000 lei cu TVA
- dupa discutii aprinse si dupa ce am obiectat ca nu este normal sa aplice taxe de doua ori pentru aceeasi suma, sa gandit sa scada 1250lei din cei 4000 lei (adica nu scade si TVA-ul)

Deci in final eu platesc cam 5250lei pe contractul de vanzare-cumparare. In plus am mai platit si ipoteca cam 1000lei.

Ce pot face sa reduc aceste taxe?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 14:05, 15 Decembrie 2011
In afara sa va adresati altui notar pt perfectarea actului de vanzare cumparare, nu puteti face altceva!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune bilaterala program prima casa Bobo1977 Bobo1977 Buna ziua, Vreau sa cumpar un apartament de la un dezvoltator prin programul Prima Casa pentru care in data de 07.11.2015 am achitat suma de 4000 lei pentru ... (vezi toată discuția)
Taxe notariale antecontract si contract v-c imobil Lulica Lulica Buna seara In cazul in care inchei un antecontract de v-c la un notar pe jumatate din suma negociata pentru cumpararea imobilului, achit niste taxe ... (vezi toată discuția)
Am semnat un precontract de vanzare cumparare la notariat cu ... MihaelaGruia MihaelaGruia Am semnat un precontract de vanzare cumparare la notariat cu un dezvoltator imobiliar, precontract pentru care am platit taxe notariale. Dupa un am incheiat ... (vezi toată discuția)