avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune bilaterala program Prima Casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune bilaterala program Prima Casa

Buna ziua,

Vreau sa cumpar un apartament de la un dezvoltator prin programul Prima Casa pentru care in data de 07.11.2015 am achitat suma de 4000 lei pentru rezervare urmand ca la data de 29.01.2016 sa perfectam promisiunea bilaterala de vanzare cumparare.
M-am intalnit pe data de 29.03.2016 la notariat cu un reprezentant al dezvoltatorului, pentru ca nu aveau actele necesare pana la aceasta data, pentru perfectarea promisiunii bilaterale de vanzare cumparare cand am constatat cu stupefactie ca nu este specificata returnarea avansului in cazul in care banca nu imi acorda creditul Prima Casa, drept urmare nu am ajuns la nici un consens pentru semnarea promisiunii.
Ce ar trebui sa fac in acest caz pentru recuperarea celor 4000 lei din rezervare?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Bobo1977 , utilizator 11:18, 31 Martie 2016
Trebuie sa actionati conform conventiei incheiate ptr.rezervare,presupun ca,aveti o clauza de returnare a sumei date ptr. rezervare,daca nu ne spuneti continutul acelei conventii este greu de dat sfat concret si punctual.
Este specificat in rezervare ca taxa este valabila pana la data de 29.01.2016, unde initial era scris gresit 29.01.2015, interval in care trebuie sa va prezentati la biroul notarial pentru perfectarea promisiunii bilaterale de vanzare cumparare, in caz contrar taxa este nereturnabila, fara o notificare prealabila.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare incheiata la notariat ... insresuma insresuma Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare incheiata la notariat fara transfer de bani ca avans. Ce se intampla in cazul in care, cel care doreste cumpararea ... (vezi toată discuția)
Riscuri renuntare contract rezervare liviu.b liviu.b Am semnat un contract de rezervare a unui imobil, intre doua persoane fizice, la care a participat, ca martor, un agent imobiliar. In contract este stipulat ca ... (vezi toată discuția)
Precontract casa balasaf balasaf Buna ziua! in data de 30.07.2015 am semnat un precontract pentru cumpararea unei case, dand un avans de 2000 euro si urmând ca pana in data de 30.11. 2015 sa ... (vezi toată discuția)