avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Riscuri renuntare contract rezervare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Riscuri renuntare contract rezervare

Am semnat un contract de rezervare a unui imobil, intre doua persoane fizice, la care a participat, ca martor, un agent imobiliar. In contract este stipulat ca daca vanzatorul renunta la vanzare trebuie sa achite cumparatorului dublul sumei patita ca avans.
Pot refuza plata dublul sumei, si returnarea doar a avansului?
Ce valoare juridica are acest contract de rezervare?
Cel mai recent răspuns: ContSters454516 , utilizator 21:36, 12 Februarie 2018
Este de fapt un ante contract de vanzare-cumparare/ o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare. Pe cale de consecinta, in cazul razgandirii vanzatorului, acesta poate fi chemat in judecata in scopul obligarii la plata sumei specificate in cuprinsul antecontractului, in favoarea cumparatorului.
Valoarea juridica, ....
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2018
ContSters454516, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achiziționare locuință - avans, ulterior plata in rate Dannyytiesto Dannyytiesto Vreau sa cumpăr un apartament iar proprietarul si-a dat acordul sa ii achit un avans pe care îl voi trece intr-un contract făcut între noi și legalizat ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare contract de vanzare-cumparare DrHOOK. DrHOOK. Buna seara, Am un prieten care vinde un apartament,a facut un antecontract de vanzare-cumparare cu un cumparator care a obtinut un credit ipotecar. In ... (vezi toată discuția)
Antecontact de vanzare cumparea violetabadea violetabadea Buna. Am si eu o intrebare: a mai avut cineva o actiune prin care vanzatorul sa fie obligat la plata dublului avansului dat de cumparator ca sanctiune a ... (vezi toată discuția)