Examenul de absolvire din sesiunea noiembrie-decembrie 2011 a reprezentat un adevarat haos, inca dinainte de inceperea acestuia, nerespectandu-se anumite conditii impuse avand in vedere informarea candidatilor cu privire la acest examen.
In ceea ce priveste desfasurarea examenului, initial era prevazuta o durata de 4 ore, ulterior modificandu-se in mod "verbal" chiar in timpul examenului, prin reducerea la o durata de 3 ore, in care candidatii erau obligati la rezolvarea celor 50 de spete complexe, din pacate, unele neprevazute in tematica pentru examen , altele neavand corespondent in legislatia aplicabila materiei, care ulterior s-a recunoscut si acceptat in urma solutionarii contestatiilor, anulandu-se anumite grile, iar altora li s-a adaugat alte variante ca fiind corecte, fara argumente complete,logice si corecte, ulterior publicandu-se alte si alte decizii, prin care se anuleaza alte grile, iar alteia i se adauga alta varinta de raspuns ca fiind corecta...
... un institut in care profesorii confunda institutul destinat pregatirii avocatilor cu cel destinat pregatirii magistratilor, comparand si subestimand in mod continuu nivelul de pregatire al colegilor avocati "mai mici"...
De accord cu lusca_EU. A fost mare bataie de joc, dar din nefericire, nu se va schimba nimic in ceea ce priveste organizarea acestui examen... diferenta enorma intre INM si INPPA , cu toate "eforturile" acestor "profesori" de a dori sa schimbe ceva in acest sens...:(
Bataie de joc este putin spus.
Insusi directorul INPPA, marele avocat Traian Briciu, ne-a spus in fata ca noi nu suntem avocati.
Asadar, dumnealui considera ca noi nu valoram nimic pana la absolvirea institutului.
Cred ca acest domn a uitat ca a fost si dumnealui stagiar, ca doar nu s-a nascut definitiv, nici destept.
Performanta in avocatura vine odata cu experienta, cu trecerea timpului, in care studiezi si aplici ceea ce inveti.
Atitudinea domnului Briciu este condamnabila, atat timp cat multor avocati stagiari chiar "le merge mintea", ca sa ma exprim academic.
Urletele si lipsa de respect la adresa avocatilor stagiari nu ii fac deloc cinste.
Poate ca are o parere foarte buna despre sine ca profesionist in avocatura, poate are si dreptate in privinta asta, nu ii stiu activitatea profesionala.
Dar infatuarea cu siguranta ca nu este apreciata de nimeni.
Asadar, nota 0 la purtare acestui domn director!!!!
Toata stima pentru ceilalti lectori, de la care chiar am invatat cate ceva.
Inppa
elena_2
Buna ziua! De cand am vazut anuntul ca se fac inscrieri la INPPA ma tot framanta acest gand. Ideea e ca ca as vrea si eu sa urmez cursurile acestui institut ... (vezi toată discuția)
Inppa
Adelina t
Au si eu o nelamurire...mare.....................Daca ma inscriu la cursurile INPPA......dar nu iau examenul lor la sfarsit, mai pot da examenul de definitivat ... (vezi toată discuția)