avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda

In cazul in care intr-un dosar penal, o persoana fizica a fost amendata cu suma de 1000 Ron, aceasta poate cere reesalonarea platii amenzii ( in mai multe transe lunare). Mentinez ca persoana beneficiaza de o pensie de 400 Ron.
Daca da:
1. Unde se va adresa cu cererea?
2. Care este temeiul legal?
Va multumim
Cred ca va referiti la institutia reabilitarii:

Art. 134
Reabilitarea persoanei fizice are loc de drept in cazul condamnarii la amenda sau la pedeapsa inchisorii care nu depaseste un an, daca in decurs de 3 ani condamnatul nu a savarsit nicio alta infractiune.
Reabilitarea persoanei juridice are loc de drept daca in decurs de 3 ani, de la data la care pedeapsa amenzii sau, dupa caz, pedeapsa complementara, a fost executata sau considerata ca executata si persoana juridica nu a mai savarsit nicio alta infractiune.
Ca sa raspund si mesajului privat: 3 ani de la data cand ati platit amenda sau de la data cand plata amenzii s-a prescris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se da urmatoarea speta... andrei_pap87 andrei_pap87 X face plangere penala impotriva inspectorului Y ptr: - purtare abuziva (art.250 C.penal) - amenintare (art.193 C.penal) - lovire (art.180 ... (vezi toată discuția)
Raspuns parchet dodorel62 dodorel62 Am facut o plangere la parchet pentru o persoana,acesta a trimes sesizarea mea la politie pentru cercetare,mi sa luat declaratie la politie si nu am renuntat ... (vezi toată discuția)
Contestarea solutiei de nup data de catre procurorul de caz martalogu1971 martalogu1971 Care este procedura in cazul solutiei de NUP? Se poate face contestatie la instanta fara a trece prin etapa prim-procurorului ? (vezi toată discuția)