avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum imi pot recupera bani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum imi pot recupera bani

am lucrat intr-un restaurant pe perioada nedaterminata si intr-o zi leam cerut si eu 2 zile de concediu deoarece nu mi-l luasem de loc si aveam nevoie de acele zile.dar eu vorbise-m cu ei cu doua saptamani inainte daca se poate si au fost deacord. a venit si ziua aceea ma-m dus sa vorbesc cu directoarea si a spus ca nu-mi poate da acele zile caci nu are cu cine lucra.ok ia nea promis ca ne va da din concediu in septembrie (care septembrie nu sitiu) se facuse octombrie si eu eram programat la doctor si nu puteam sa aman. de nervi cand mia spus ca nu poate sami dea liber am zis ca nu se poate eu sunt programat ....nu ne interseaza trebuie sa vi la lucru
am uitat sa precizez ca patronu avea salarile intarziate cu un salariu jumate
revin la discutia cu directoarea; si eu am intrebato?pot sa-mi fac lichiderea la zi?da iati acest formular si completeazal ......la-m complectat il lam dat si din acea zi nu mai mam dus.dar mam dus sa mi se dea bani .....si mi sa spus ca nu o sa mai vedem nici un ban ...doarece am plecat mai multi atunci
Explicatimi si mie cum pot sa-mi recuperez acei bani?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:41, 16 Decembrie 2011
grosusorin a scris:

am lucrat intr-un restaurant pe perioada nedaterminata si intr-o zi leam cerut si eu 2 zile de concediu deoarece nu mi-l luasem de loc si aveam nevoie de acele zile.dar eu vorbise-m cu ei cu doua saptamani inainte daca se poate si au fost deacord. a venit si ziua aceea ma-m dus sa vorbesc cu directoarea si a spus ca nu-mi poate da acele zile caci nu are cu cine lucra.ok ia nea promis ca ne va da din concediu in septembrie (care septembrie nu sitiu) se facuse octombrie si eu eram programat la doctor si nu puteam sa aman. de nervi cand mia spus ca nu poate sami dea liber am zis ca nu se poate eu sunt programat ....nu ne interseaza trebuie sa vi la lucru
am uitat sa precizez ca patronu avea salarile intarziate cu un salariu jumate
revin la discutia cu directoarea; si eu am intrebato?pot sa-mi fac lichiderea la zi?da iati acest formular si completeazal ......la-m complectat il lam dat si din acea zi nu mai mam dus.dar mam dus sa mi se dea bani .....si mi sa spus ca nu o sa mai vedem nici un ban ...doarece am plecat mai multi atunci
Explicatimi si mie cum pot sa-mi recuperez acei bani?

in primul rand faceti o sesizare la ITM sa vada ei exact despre ce este vorba si sa lase niste masuri prin PV de Control pe care il vor intocmi. Daca nici asa nu va recuperati banii, adresati-va instantei de judecata. Aveti termen de 3 ani.
Vorbiti cu cei de la ITM, daca nu functioneaza va trebui sa ii dati in judecata
ITM-ul ii poate amnda. da obligat sa va plateasca banii, doar prin instanta
Nu exista sanctiune pe care s-o aplice ITM-ul in cazul neplatii salariului ... prima data se poate trasa un plan de masuri care trebuie dus la indeplinire si de abia a doua oara ii poate amenda , dar in cazul neplatii salariului nu creed ca se poate amenda ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie ale2012 ale2012 buna ziua.sotul meu a lucrat la legume si fructe adica mai pe scurt la un economat,acolo timp de un an nu ai concediu,concediu medical sau o zi libera dar ... (vezi toată discuția)
Convocare in vederea cercetarii disciplinare ale2012 ale2012 buna ziua,sotul meu a lucrat la o firma de legume fructe din data de 14.03.2014 urmand ca in 1 agust 2014 patronu ia dat pe concediu pe toti din firma ... (vezi toată discuția)
Cum imi recapat salariu de la firma unde lucrez patiser patiser lucrez la o firma de patiserie si in luna decembrie cand a fost comenzi de zeci poate sute de milioane nu a avut sa ne dea banii au spus ca nu are noi dupa ... (vezi toată discuția)