avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la Proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la Proprietate

...
Ultima modificare: Miercuri, 5 Noiembrie 2008
lorma, utilizator
Cel mai recent răspuns: roxynela , utilizator 15:50, 14 Octombrie 2008
Legea nr.10/2001, ca lege speciala, nu interzice a se face uz de mijloacele dreptului comun, iar actiunea in revendicare formulata potrivit dispozitiilor art.480 Cod civil este mijlocul procedural cel mai eficient. Insa fata de imprejurarea ca este lege speciala ea se aplica cu prioritate, insa, recursul in interesul legii solutionat recent de ICCJ prevede posibilitatea pentru judecator de a aprecia in concret daca sa dea curs sau nu unei cereri in baza dreptului comun. Nu mnai puteti formula cerere in baza Legii nr. 247, incercati o actiune in baza dreptului comun
am si eu o intrebare si nu stiu unde sa scriu as ruga sa imi raspunde si mie cineva daca pentru despagubirea proprietatilor si terenurilor din basarabia pe legea 290 din 2003 se mai poate fce ceva?mai estte in vigoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare imobil expropriat in anul 1980 alygeo alygeo Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca mai este admisibila actiunea in revendicare bazata pe drept comun ca are ca obiect un imobil expropriat pt cauza de ... (vezi toată discuția)
Legea 44/1994 - veterani de razboi valeriucta valeriucta Primesc drepturile si titlul de veteran de razboi si militarii , jandarmii, politistii, genistii etc. ,necombatanti in primul si al doilea razboi mondial ,dar ... (vezi toată discuția)
Revendicare Schwann Luminita Schwann Luminita Buna, am nevoie de informatii privind revendicarea in romania. mai este posibil din punkt de vedere juridic sa se mai poata face revendicari? Familia mea a ... (vezi toată discuția)