Din ce am citit, certificatele de cutuma sunt eliberate de ambasada/consulat. Am pus pe prima pagina din acest topic telefonul consulului Romaniei in India, sunati acolo si intrebati ca sa va asigurati ca asa este; noi va scriem ce stim ca ar trebui, dar confirmarea ar trebui sa vina din sursa oficiala, zic eu. In mod sigur va trebui tradus (in engleza eu zic ca e ok, pentru ca e una din limbile oficiale in India).
Pe langa acel No objection certificate va trebuie si certificatul de celibat (de la starea civila de la locul nasterii dvs. sau din localitatea unde aveti domiciliul, daca v-ati mutat) care atesta ca nu sunteti casatorita in Romania; certificatul care va trebui tradus, legalizat si apostilat – veti primi indrumari de notariatul unde veti merge pentru acest lucru.
@Justitiarul71 a explicat in alt topic:
Certificatul de celibat in Romania conform HG 64/2011 este denumit anexa 9 si se ridica de la starea civila de la locul inregistrarii nasterii. Daca doriti puteti sa solicitati adeverinta si de la starea civila de la locul de domiciliu sau resedinta dar asta inseamna ca cei de la st. civ. sa faca o corespondenta cu cei de la locul dvs. de nastere ceea ce ar dura ceva mai mult.
www.avocatnet.ro/content/for...
Actele necesare pentru certificatul de celibat sunt:
- Certificat naştere in original şi copie;
- Act identitate in original şi copie;
- Dacă este cazul, sentinţă divorţ, definitivă şi irevocabilă şi copie;
- Taxa de procesare a dosarului, pe care cred ca o achitati la Casieria Stării Civile sau a Primariei.