avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatoria cu un cetatean din India - in Romania sau in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatoria cu un cetatean din India - in Romania sau in India?

Buna ziua , sunt noua in acest forum dar ma bucur ca l-am descoperit.
Am citit unele comentarii despre necesarul actelor pentru casatoria cu un cetatean strain.Acum intrebarea mea ar fi : unde este mai usor de incheiat aceasta casatorie ,in Romania sau in India?? Viitorul meu sot este din India.
Cel mai recent răspuns: adrianametiu , utilizator 21:37, 24 Decembrie 2011
In cazul acesta va recomand o casatorie in India.

In principiu, toate documentele trebuie traduse in una din limbile oficial/limba oficiala a regiunii unde va avea loc casatoria si trebuie legalizate si apostilate.

India este o federatie si fiecare stat are alta reglementare legislativa cu privire la casatorie in functie de cultura, religia majoritara, etc.

Din Romania aveti nevoie de:
Certificat de nastere
Pasaport
Certificat de cutuma
Hotarari de divort/certificate de deces
Certificat care certifica domiciliul

Va puteti casatori si la ambasada sau consulatul Romaniei din India sau din tara unde spuneti ca trebuie sa mergeti la lucru. Aveti nevoie din tara de anexa 9 pe care o obtineti de la primaria locului de nastere, de CI, certificat de nastere international-apostilat la prefectura dvs. de domiciliu si pasaport(cu viza daca mergeti in India). Alegerea va apartine.
Da , multumesc pentru ajutor, sunt asa de multe acte ,nici nu sti de unde sa incepi.Ce-mi puteti spune despre acel "noc " (non objection certificate ) ? Din cate am vazut nu sunt singura care am nevoie disperata de informatii .De unde il pot lua ? De la ambasada Romaniei ?
Din ce am citit, certificatele de cutuma sunt eliberate de ambasada/consulat. Am pus pe prima pagina din acest topic telefonul consulului Romaniei in India, sunati acolo si intrebati ca sa va asigurati ca asa este; noi va scriem ce stim ca ar trebui, dar confirmarea ar trebui sa vina din sursa oficiala, zic eu. In mod sigur va trebui tradus (in engleza eu zic ca e ok, pentru ca e una din limbile oficiale in India).

Pe langa acel No objection certificate va trebuie si certificatul de celibat (de la starea civila de la locul nasterii dvs. sau din localitatea unde aveti domiciliul, daca v-ati mutat) care atesta ca nu sunteti casatorita in Romania; certificatul care va trebui tradus, legalizat si apostilat – veti primi indrumari de notariatul unde veti merge pentru acest lucru.

@Justitiarul71 a explicat in alt topic:

Certificatul de celibat in Romania conform HG 64/2011 este denumit anexa 9 si se ridica de la starea civila de la locul inregistrarii nasterii. Daca doriti puteti sa solicitati adeverinta si de la starea civila de la locul de domiciliu sau resedinta dar asta inseamna ca cei de la st. civ. sa faca o corespondenta cu cei de la locul dvs. de nastere ceea ce ar dura ceva mai mult.

www.avocatnet.ro/content/for...

Actele necesare pentru certificatul de celibat sunt:
- Certificat naştere in original şi copie;
- Act identitate in original şi copie;
- Dacă este cazul, sentinţă divorţ, definitivă şi irevocabilă şi copie;
- Taxa de procesare a dosarului, pe care cred ca o achitati la Casieria Stării Civile sau a Primariei.

Constituţia Indiei precizează că hindi este limba oficială a uniunii. Engleza poate fi utilizată în scopuri oficiale, iar în toată ţara există 22 de limbi oficiale regionale.

Deci depinde unde va casatoriti, este posibil ca ofiterul de stare civila de acolo sa va ceara si o traducere in limba regionala.

Alte discuții în legătură

Casatorie cetatean indian Selena2017 Selena2017 Buna ziua,incerc sa ma casatoresc cu un cetatean indian de un an de zile si nu reusesc. Am fost in India sa ne casatorim si nu am reusit,ne-au cerut foarte ... (vezi toată discuția)
Acte casatorie romanca cu cetatean indian in india mihaelasdf mihaelasdf Buna, vreau sa ma casatoresc in India cu un cetatean indian, dar nu la ambasada ci la el in oras. Ce acte sunt necesare? Trebuie sa-mi trimita el ... (vezi toată discuția)
Acte casatorie cu cetatean indian georgetazih georgetazih Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean indian in Romania. El vine cu viza pe 3 luni de vizita. Are toate actele necesare pt. casatorie in Romania, dar la ... (vezi toată discuția)