avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatoria cu un cetatean din India - in Romania sau in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatoria cu un cetatean din India - in Romania sau in India?

Buna ziua , sunt noua in acest forum dar ma bucur ca l-am descoperit.
Am citit unele comentarii despre necesarul actelor pentru casatoria cu un cetatean strain.Acum intrebarea mea ar fi : unde este mai usor de incheiat aceasta casatorie ,in Romania sau in India?? Viitorul meu sot este din India.
Cel mai recent răspuns: adrianametiu , utilizator 21:37, 24 Decembrie 2011
Un lucru este cert, valabilitatea certificatelor medicale este de 14 zile. Daca nu reusiti ca in 4 zile de la eliberare sa le inaintati ambasadei e clar ca trebuie sa refaceti analizele. Intrebati la ambasada sau poate gasiti pe cineva care si-a facut analizele in India si va poate indica la cine sa mergeti.
Deci dupa spusele dumneavoastra,nu-mi ramane decat pe ultima suta de metri sa fac certificatul medical, sa fie facut mai la sfarsit, banuiesc ca e singurul document care expira repede ?
Da. Celelalte acte nu au termen de valabilitate daca va casatoriti la Ambasada Romaniei. Multa fericire!:love1:
adrianametiu,
Unele informatii de aici (pe langa cele obtinute pe site-uri oficiale – sau direct la sursa) v-ar putea fi de ajutor:
www.avocatnet.ro/content/for...
si aici
www.avocatnet.ro/content/for...

Pe scurt, cel mai simplu ar fi sa va casatoriti in RO – viitorul sot sa vina cu viza de scurta sedere, pe care o poate obtine numai in urma unei invitatii de la dv.
Dorind sa va casatoriti la ambasada RO din India e, probabil, mai usor – in sensul ca dv obtineti mai usor o viza

Dar: amintiti de faptul ca veti face (si) casatoria religioasa ”la ai lui” (?) Casatoria civila va fi incheiata cf unei legi speciale privind casatoria civila iar casatoria religioasa cf altor legi: hindu, musulmana, crestina (depinde de religia viitorului sot) Alex_Munteanu nu insita degeaba sa specificati zona unde are domiciliu fostul sot (desi ma indoiesc ca mentionand zona veti primi indicatii mai precise) ... Dispozitiile difera – mai mult sau mai putin – de la o regiune la alta – si are dreptate cand va scrie despre acte ca ar putea fi necesar sa le traduceti in hindi...
Oricum - deoarece doriti sa locuiti in India - si pentru inregistrarea certificatului de casatorie romanesc in India aveti mult de umblat...
Insist asupra faptului ca dispozitiile legale difera de la regiune la regiune.
*
Pentru a va casatori in India e necesar sa fi locuit acolo cel putin 30 de zile. Aceasta dovada a rezidentei va fi eliberata de politia locala (nu am certitudinea, dar viitorul dv sot poate afla) – va e necesara pentru a o inainta ofiterului de stare civila (pe langa celelalte documente necesare) cu 30 de zile inainte sa se treaca, propriu-zis, la oficierea casatoriei (asadar iar ar fi o problema cu ”valabilitatea” certificatelor medicale prenuptiale dar, posibil, si cu viza). Intentia de a va casatori trebuie notificata ofiterului de stare civila si abia la implinirea acestui termen se va trece, concret, la incheierea casatoriei...
In legatura cu viza... Intrebati viitorul sot ce sa cereti deoarece au si ei: viza de turist, de munca... si, mai apoi – dupa casatorie – va trebui sa tot prelungiti viza pana obtineti ”permis de sedere” – nu stiu sigur cum se numeste (ceva de genul ”persoana de origine indiana” ) si care este eliberata – la cerere – cetatenilor straini casatoriti cu cetateni indieni
**
”N.O.C” = certificat care atesta unui cetatean strain ca indeplineste conditiile de fond cerute de legea de cetatenie pentru incheierea unei casatorii in RO = nu exista impedimente legale pentru casatorie = certificat de cutuma / celibat.
***
Pentru a obtine certificatele medicale in India viitorul dv sot trebuie sa afle o clinica unde se fac analize si se elibereaza aceste documente; daca nu stie ii sugerati sa intrebe la un spital municipal – de preferinta intr-o metropola
****
Poate ca cel mai indicat lucru pe care il puteti face este ca viitorul dv sot sa consulte un avocat specializat in aceasta materie. Veti economisi si timp si bani. E doar o opinie.

Va doresc succes!



*****
Tulsi, din Martie – cand ziceau ca vor ”aduce” – si pana azi... probabil ca au aceste formulare.
Adevarat: cei de la ambasada nu prea raspund la e-mail-uri. :(
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Decembrie 2011
trope_doi, utilizator
Ce am scris pana acum a fost in mare parte din experienta unei prietene care s-a casatorit civil in India, iar casatoria a fost oficiata de dl. Manescu.
Am considerat-o ca fiind sursa sigura, iar afirmatia cu traducerea actelor in limba engleza am facut-o dupa ce l-am intrebat pe sotul ei cum ar fi mai bine, in hindi sau in engleza; a spus ca mai degraba gasesti in anumite regiuni functionari care sa nu stie hindi decat care sa nu stie engleza.

Sunt cateva forumuri unde romance casatorite cu cetateni indieni povestesc despre asta. Cred ca v-ar folosi daca ati citi cazuri concrete.
Va redau doar o postare, luata de pe forumul ambasadei Romaniei in India (este ultima de pe pagina):


buna,nu iti trebuie acte traduse in hindi,in engleza sunt recunoscute si trebuie sa le apostilezi si sa le legalizezi ca sa iti fie recunoscute.da,poti sa primesti si de la ambasada romana la delhi si se numeste certificat de celibat/cutuma care atesta ca nu ai fost si nu esti casatorita.viza de turist se obtine usor.daca nu ai mai fost niciodata,poti sa te duci cu un pasaport simplu valabil cu minim 6 luni de la data intoarcerii in romania,o fotografie tip pasaport,formularul de viza completat pe care il gasesti pe site-ul ambasadei indiei la bucuresti,rezervare la avion dus-intors,rezervare la hotel sau unde vei sta,daca nu la hotel,pe toata perioada sederii in india si o taxa de 140 de RON.dureaza o singura zi sa iti dea viza de turist.trebuie sa fii personal la ambasada.viza de turist e valabila maxim 3 luni si nu o poti prelungi sub nici o forma pe durata sederii in india.


[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Casatorie cetatean indian Selena2017 Selena2017 Buna ziua,incerc sa ma casatoresc cu un cetatean indian de un an de zile si nu reusesc. Am fost in India sa ne casatorim si nu am reusit,ne-au cerut foarte ... (vezi toată discuția)
Acte casatorie romanca cu cetatean indian in india mihaelasdf mihaelasdf Buna, vreau sa ma casatoresc in India cu un cetatean indian, dar nu la ambasada ci la el in oras. Ce acte sunt necesare? Trebuie sa-mi trimita el ... (vezi toată discuția)
Acte casatorie cu cetatean indian georgetazih georgetazih Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean indian in Romania. El vine cu viza pe 3 luni de vizita. Are toate actele necesare pt. casatorie in Romania, dar la ... (vezi toată discuția)