avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Fidelizare clienti - procent discount functie de grup
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Fidelizare clienti - procent discount functie de grup

Buna ziua,
Deranjez direct cu o intrebare la care am primit raspunsuri diferite:
Am 3 categorii de clienti:
1. clienti ce primesc reducere 3 % la orice factura
2. clienti ce primesc reducere 5 % la orice factura
3. clienti ce primesc 7 % reducere la orice factura
Aceste discounturi au fost acordate functie de anumite criterii - principalul fiind istoricul comenzilor.

Intrebarea mea este cum ar trebui sa apara pe factura discountul (folosesc un program personalizat mai greu de customizat):
- discount fidelizare..............xx lei (acesta reprezentant 3% de exemplu) sau
- discount fidelizare 3%........xx lei ?
Va intreb pt ca programul meu nu poate customiza textul "discount..." functie de fiecare grup in parte ci stie doar sa scrie discount fidelizare si............xx lei- reprezentant 3%, 5% sau 7%
Doresc sa stiu daca este conform legii unde pe scurt si vag scrie ca ar trebui bine definit, desi din calcule ies valorile de 3, 5 sau 7%.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: kkompera , utilizator 12:49, 16 Decembrie 2011
Buna dimineata,

Pe factura trebuie sa apara inscris si procentul discountului acordat, nu numai valoarea acestuia.
nu e obligatoriu sa apara pe factura inscris si procentul de discount.

e numai o regula, dar se poate inscrie numai suma fixa (valoarea absoluta) a discountului acordat.

Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2011
ContSters233047, utilizator
Multumesc mult. Fara bataie de cap ar fi corect sa scriu si procentul dar practic este imposibil acum; deci mai astept pareri..poate mai sunt utilizatori in aceeasi situatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot crea un program de loialitate,pt clienti? g.neacsa g.neacsa ceva de genul programelor de loialitate pe care le ofera marii operatori de telefonie mobila,doar ca eu vreau sa vand produse alimentare si nealimentare si la ... (vezi toată discuția)
Discount teodor_russu teodor_russu Buna ziua, detin un magazin online si sunt autorizat ca Intreprindere individuala. Evidenta contabila o am in partida simpla. Ce acte trebuie sa fac, sau care ... (vezi toată discuția)
Nota de receptie victorberintan victorberintan Am urmatoarea intrebare pentru cine ma poate ajuta.Cum fac o nota de receptie ptr un produs cumparat cu o factura pe care este trecut pretul de 1000 ron apoi ... (vezi toată discuția)