avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... discount
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

discount

Buna ziua, detin un magazin online si sunt autorizat ca Intreprindere individuala. Evidenta contabila o am in partida simpla. Ce acte trebuie sa fac, sau care este procedura in momentul in care doresc sa ofer un discount(personalizat, pentru fidelizare) clientului.

De exemplu vand televizoare la 100 de ron bucata, aceasta valoare figurand si in NIR.
Clientul vrea sa cumpere 2 bucati, iar eu ii acord un discount de 10% doar pentru aceste 2 bucati pe care le achizitioneaza, restul ramanand la pretul normal.
Sper ca am fost inteles.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Diana Ionela Timoscov , Contabil 08:11, 15 Aprilie 2011
Dacă eliberaţi factură discountul se trece pe un rând separat cu suma respectivă în minus.Specificaţi pe factură de exemplu discount 1 bucată suma ( -24) cu TVA aferent.Pentru dumneavoastră acest discount este o cheltuială iar pentru client un venit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema nota de intrare receptie - magazin online GratianS GratianS Am o mare problema cu nota de intrare pentru magazin online, mai exact eu am cumparat de la diversi furnizori produse din care am facut pachete promotionale , ... (vezi toată discuția)
Marfa retur- vanduta pe bon fiscal loredana.m loredana.m buna ziua, am o firma care are 2 gestiuni :cu ridicata si cu amanuntul. La vanzarea cu amanuntul am clienti care se trezesc ca le mai raman materiale si pe ... (vezi toată discuția)
Fidelizare clienti - procent discount functie de grup kkompera kkompera Buna ziua, Deranjez direct cu o intrebare la care am primit raspunsuri diferite: Am 3 categorii de clienti: 1. clienti ce primesc reducere 3 % la orice ... (vezi toată discuția)