avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... CTR FIRMA TELEFONIE MOBILA
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

CTR FIRMA TELEFONIE MOBILA

Buna dimineata, in data de 13.12.2011 am incheiat intr-un magazin partener al unei firme de telefonie mobila un ctr. si la prezentarea din magazin mi s-a specificat o suma toatala a costuli de abonament.Iar cand am citit ctr. acasa am constatat cu stupoare ca de fapt eu trebuie sa platesc si cate 6 euro / luna /24 luni pt telefoanele primite gratis lucru pe care in magazin nu mi s-a spus. Am fost in data de 16.12.2011 sa reziliez acest ctr, si acolo mi s-a spus ca nu se poate dar intr-un final mi s-a cerut o taxa de reziliere ctr. 150 euro, aceasta taxa nu este prevazuta in ctr. la clauze in ctr scrie clientul poate rezilia ctr printr-o cerere adresata cu de 30 zile inainte de data rezilieri.Mentionez ca am gresit ca nu am citit acest ctr, dar acest ctr. este foarte ambiguu, evaziv.
Cel mai recent răspuns: michella73 , utilizator 08:36, 19 Decembrie 2011
Era obligatia Dvs sa cititi contractul inainte de a-l semna, nu dupa. Daca dupa citirea contractului ati inteles fara dificultate ca "gratuitatea" respectiva va costa 6 euro / luna pe timp de 2 ani, inseamna ca acest contract nu e formulat chiar atat de 'ambiguu' si 'evaziv'. Faptul ca vanzatorul a trecut sub tacere aceasta suma nu va ajuta foarte mult, cu exceptia situatiei in care Dvs ati fi intrebat explicit ce costuri presupune contractul, iar vanzatorul v-ar fi mintit, ssustinand ca nu exista alte costuri decat (sa zicem) cele cu abonamentul de voce. Dar chiar si in aceasta situatie, e cuvantul Dvs impotriva cuvantului vanzatorului. Acesta poate sustine ca v-a explicat exact care sunt costurile. Puteti dovedi ca nu e asa?
Pe data de 16.12.2011, cand am fost sa reziliez ctr.intr-un final acest vanzator a facut o hartie de mana cu mine cu stampila magazinului prin care se obliga ca pe perioada contractuala sa suporte din buzunarul propriu 27 lei (tva inclus), cu conditia sa platesc in acel magazin factura, deci ce sa inteleg, si-a recunoscut vina???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abonament firma telefonie mobila mirelus2 mirelus2 Am semnat un abonament pentru internet mobil pe o perioada de 24 de luni. Am optat pentru un abonament cu trafic inclus de 25 GB lunar. In momentul in care am ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract rom******* valentinastanciu valentinastanciu Buna ziua, am si eu nevoie de ajutorul dvs in ceea ce priveste rezilierea contractului la Rom*******. In martie 2013 am solicitat o viteza mai mare la internet ... (vezi toată discuția)
Abonament orange reziliat Alexander12393 Alexander12393 Buna Ziua/Seara Mi-am facut un abonament Orange prin Noiembrie si fata de la reprezentanta Orange mi-a spus ca trebuie sa platesc primele 2 luni ale ... (vezi toată discuția)