avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... constructie fara autorizatie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

constructie fara autorizatie

Am un teren pe care vreau sa construiesc o casa respectand toate restrictiile zonei (regim de inaltime, distante fata de gard etc) desigur dupa un proiect; singura "chestie" este ca nu vreau sa astept dupa autorizatia de la primarie care dureaza mult pana la eliberare.
Asadar va rog sa-mi spuneti in ce caz primesc amenda de la 3000 la 10000 ron si in ce caz risc demolarea???

Multumiri.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:25, 16 Decembrie 2011
Avand in vedere ca la momentul demararii executiei constructiei nu detineti acordul autoritatii publice=autorizatie si certificat urbanism,functie de momentul in care autoritatea locala eventual constata executia fara existenta acord ,respectiv incalcarea procedurii legale,
riscati amenda
Daca se constata nerespectare proiectului,riscati amenda si demolarea
Conteaza mult si momentul unei eventual control din partea autoritatii in domeniu,pentru ca dupa decaderea termenului de 2 ani ,se aplica numai amenda (daca nu sunt incalcate limitele proiectului)
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2011
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am moștenit o casă care are unul din ziduri pe hotar, și am obținut autorizație de demolare. vecinul nu e de acord cu demolarea, cum să procedez? cipriakos cipriakos Am mostenit o casa care are unul din ziduri pe hotar. Am hotarit sa o demolez si sa construiesc alta sens in care am obtinut autorizatia de demolare. Vecinul ... (vezi toată discuția)
Construire garaj myagh86 myagh86 Buna ziua,doresc sa construiesc un garaj pe amplasamentul unei anexe(locuiesc la curte si sunt singur in curte).Acea anexa are rol de magazie si este in planul ... (vezi toată discuția)
Pot schimba acoperișul tip terasa cu acoperiș tip mansardă ... brin brin Pot schimba acoperișul tip terasa cu acoperiș tip mansardă ? Locuiesc într-un bloc cu patru etaje și doresc construirea unui acoperiș deasupra ... (vezi toată discuția)