avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca

am primit preaviz de desfacere a locului de munca (SRL) cf.art.65.1 incheind cu data de 28 noi,la data de 25 noi am fost internat de urgenta in spital.Am predat certificatul medical si am anuntat firma din timp.angajatorul are dreptul sa desfaca contractul de munca cu data de 28 noi.2011?. Are obligatia sa plateasca indemnizatia de concediu de boala ?
Cel mai recent răspuns: Palelisabeta , utilizator 08:26, 19 Ianuarie 2012
Codul Muncii:
Art. 75. - (1) Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. d), care se afla in perioada de proba.
(3) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator, cu exceptia cazului prevazut la art. 51 alin. (2).

Pana nu inceteaza concediul medical si nu expira perioada de preaviz, nu vi se poate face incetarea contractului de munca.
multumesc.o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum e legal? onicico onicico Poti fi obligat prin lege sa stai in preaviz 15 zile?Precizez ca nu am o functie de conducere si nici gestiune de predat. (vezi toată discuția)
Concediu medical in preaviz ionigeo ionigeo Sunt in preaviz. Pot sa intrerup aceasta perioada cu concediu medical? Multumesc. (vezi toată discuția)
Preaviz dat de firma marilow marilow buna,m-ar interesa daca sint in preaviz dat de firma si imi iau concediu madical ,ce se intimpla (vezi toată discuția)