avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical in preaviz

Sunt in preaviz. Pot sa intrerup aceasta perioada cu concediu medical?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:03, 29 Decembrie 2009
1. Din Codul muncii:
Art. 73. - (1) Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 15 zile lucratoare.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. d), care se afla in perioada de proba.
(3) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator, cu exceptia cazului prevazut la art. 51 alin. (2).
2. In cazul concediului medical se suspenda CIM. Preavizul se reia, de unde a ramas, dupa expirarea concediului medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz dat de firma marilow marilow buna,m-ar interesa daca sint in preaviz dat de firma si imi iau concediu madical ,ce se intimpla (vezi toată discuția)
Concediu medical in timpul preavizului CristinG CristinG Buna ziua, pe perioada preavizului de somaj,concediul medical mareste zilele de preaviz sau nu influenteaza cu nimic? Multumesc! (vezi toată discuția)
Concediu medical in preaviz ContSters212422 ContSters212422 buna ziua. am urmatoarea situatie: o angajata aflata pe preavizul a avut un accident si e pe concediu med.se prelungeste preavizul cu concediul medical? (vezi toată discuția)