avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua.Sant un parinte a doi copii minori care urmeaza sa divorteze de comun acord iar custodia copiilor am cazut de acord sa o incredintez sotie.Intrebarea este care este cuantumul de plata a pensiei alimentare si cum se calculeaza, procent din salarul brut sau net.As dorii mai multe informatii despre acest subiect.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:16, 16 Decembrie 2011
Pensia de intretinere o stabiliti dvs, cat credeti de cuvinta dar pana la maxim 1/4 din venituri.

Eu va recomand o custodie comuna cu stabilirea domiciliului minorului la mama. Asa veti putea sa va implicati amandoi in viata copilului.
Cuantumul pensiei de intretinere pentru 2 copii este de maxim 16.5 % pentru fiecare si se calculeaza in functie de venitul net realizat lunar- deci total 33 % din venitul net.
Pensia se va stabili de la data introducerii actiunii si pana la majoratul copiilor.
Ulterior dupa implinirea varstei majoratului, daca acestia vor continua studiile, puteti fi obligat in continuare ( in temeiul altei hotarari judecatoresti ) la plata pensiei de intretinere, insa nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani a acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara pentru 2 copii minori Cretu44 Cretu44 Buna ziua, as dori prin intermediul dumneavoastra sa mi se raspunda la urmatoarea intrebare: In perioada imediat urmatoare eu si sotia mea urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie alimentara dupa nasterea celui de al doilea copil ContSters317434 ContSters317434 Buna ziua, Am nevoue de un sfat. Am divortat in urma cu trei ani de comun acord.In urma divortului am stabilit tot de comun acord cuantulmul pensiei ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara florentina-doina florentina-doina Buna seara.as dori sa stiu daca pot da in judecata sotul pentru a-mi plati pensia alimentara la 2 copii chiar daca nu sunt divortata...specific ca suntem ... (vezi toată discuția)