avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fost angajat, incalcarea drepturilor decurgand din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fost angajat, incalcarea drepturilor decurgand din brevet

Buna ziua. Am o intrebare la care nu gasesc raspunsul singura. Va rog sa ma ajutati. Un prieten a venit la mine cu urmatoarea problema: a demisionat de la o firma de metalurgie, unde se fabrica un anumit produs, iar acum vrea sa se apuce de fabricarea produsului prespectiv pe cont propriu, in propriul atelier, infiintand o A.I. Fostul sef l-a amenintat ca produsul este "brevetat" si ca il va da in judecata, insa din cercetarile noastre se pare ca nu este inregistrat la OSIM. Oricum produsul nu este o inventie unica, cred ca nici nu poate fi "brevetat", mai este fabricat si de alte firme in domeniu, si nu are nici marca. Intrebarea mea este, daca infiintand o asociatie individuala, omul totusi se apuca de fabricarea produsului acasa, poate fi dat in judecata pentru concurenta neloiala sau pentru altceva, in masura in care se dovedeste ca produsul chiar nu este inregistrat la OSIM?
Cel mai recent răspuns: suzy08 , utilizator 10:51, 14 Octombrie 2008
Daca societatea nu are brevet asupra produsului nici nu-l va putea actiona in judecata.
In ceea ce priveste concurenta neloiala depinde de ce clauze contractuale a semnat salariatul, poate a semnat o clauza de neconcurenta .......................
Chiar daca nu este inregistrat la OSIM ,cred ca il poate chema in judecata pe cea mai banala actiune cea a actiunii in daune art.998 Cod civil. Evident trebuie vazut contractul individual de munca daca nu are inserata clauza de neconcurenta sau clauza de confidentialitate pentru ca nerespectarea unei astfel de clauze deschide calea unei actiuni in daune interese.
Va multumesc foarte mult pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face impotriva unui angajat care a furat informatii in firma? PROTECT PROTECT CE ACTIUNI POT INTREPRINDE IMPOTRIVA UNUI ANGAJAT CARE A FURAT INFORMATII DIN FIRMA? INCA NU-MI DAU SEAMA DE DIMENSIUNEA PIERDERILOR, DEOCAMDATA AM DESCOPERIT ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala sau nu? loryiy loryiy Buna seara, am si eu o intrebare:ce se intelege prin concurenta neloiala sau in ce situatii, conditii putem vorbi despre concurenta neloiala si ce acte ... (vezi toată discuția)
Brevet de invenþie Georgest Georgest buna ziua! sunt administratorul unei societati comerciale care fabrica produse foarte cunoscute pe piata romana. o persoana fizica si-a scos brevet de inventie ... (vezi toată discuția)