avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu parasire de domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu parasire de domiciliu

1.Va rog sa imi spuneti cum se procedeaza in cazul unui divort avand ca motiv parasirea domiciliului, sotul este ramas in tara iar sotia este in strainatate.Este necesar ca el sa inainteze divortul?Ea trebuie sa se mai prezinte?Se face doar prin avocat sau se poate si prin notar?
2.In cazul in care ea se prezinta in tara, dar doar pentru doua-trei zile, se poate face un "divort la urgenta"?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 20:36, 16 Decembrie 2011
Daca nu aveti copii este simplu. Sotii se prezinta la starea civila si depun cererea de divort iar in 30 de zile este emis divortul si certificatul de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E posibil un divort in cateva zile? manuela43 manuela43 Va supun atentiei urmatoarea situatie: doi soti cu dubla cetatenie romana-americana au avut casatoria in Romania si au domiciliul in SUA. Vor sa divorteze ... (vezi toată discuția)
Divort pe cale notariala si cu un copil minor adela75 adela75 Buna ziua locuiesc in Italia de 7 ani si m-am casatorit tot in Italia cu un roman avem un copil impreuna minor, suntem de comun acord sa venim in tara si sa ... (vezi toată discuția)
Divortul si partajul hara07 hara07 divortul si partajul se constituie in acelasi proces de judecata,sau sunt doua procese distincte?care este ordinea si importanta lor? (vezi toată discuția)