avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot lasa procura mamei?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot lasa procura mamei?

Buna seara. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.
Ma numesc Liliana, am 38 de ani. Am 2 baieti. Sunt divortata de primul sot, cu care am un baiat de 9 ani, ce mi-a fost incredintat mie prin hot.def. si irev.

De 5 ani sunt in concubinaj cu un barbat cu care am un baiat de 4 ani. Cu acest barbat nu sunt casatorita, copilul este pe numele lui. Nu ne intelegem bine, este un betiv, si efectiv nu pot scapa de el. Locuim in casa parintilor mei.
Eu vreau sa plec la munca in strainatate, si vreau sa las copii in grija parintilor mei, insa imi este teama ca El sa nu imi ia copilul, pentru ca este agresiv si violent.
Pot lasa procura mamei mele din care sa reiasa ca ii las copilul (copii) in grija?
Are vreo relevanta asta?
Stiu ca si el are dreptul la copil, insa este un betiv, e plecat de acasa cu saptamanile..
Ce pot face?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: lili33 , utilizator 20:54, 18 Decembrie 2011
Trebuie sa intentati o actiune prin care sa solicitati exercitarea autoritatii parintesti numai de catre dvs., adica sa va fie incredintat copilul prin hotarare judecatoreasca. Dupa ce aveti hotararea judecatoareasca, puteti lasa copilul in grija parintilor daca plecati in strainatate la munca, fara a fi nevoie de vreo procura.
Aceasta este singura solutie?
Un proces dureaza, si eu plec intr-o saptamana.
va multumesc!
Copilul nu este un lucru...nu se poate lasa prin procura....sau proces verbal de predare primire.....:) trebuie sa intentati actiune, consultati un avocat este cel mai Bine!
nu este cazul sa fim ironici.
Am intrat pe acest forum Legislativ pt. a primi un raspuns in urma caruia sa actionez. Nu am bani sa consult un avocat care cere o taxa mare pt. mine, si nu am nici cunostinte de Drept. Situatia este de asa natura ca nu am cum sa intentez actiune, am explicat de ce.
Am intrebat daca este singura solutie. Doream un raspuns detaliat, nu ironii.
Stimata doamna Lili,
Solutia este cea data de avocati, fara ironie.
Nu nu sunt de meserie, dar, in situatie similara, am inteles ca parintii copilului sunt EGALI in fata legii, indiferent de caracterul lor agresiv, abuzator sau alcoolic. Nu conteaza ca nu sunteti casatoriti, numele tatalui este pe certificatul de nastere al copilului, legal asta conteaza.
Rugati-va de Dumnezeu sa-si gaseasca o fufa si sa nu se mai intoarca niciodata, asta e sigura scapare.

Alte discuții în legătură

Sunt o mama tanara dar disperata in privinta copilului meu brunetzikaalexa brunetzikaalexa am trait in concubinaj cu un barbat 3 ani din care a rezultat un baietel care acum are 2 ani si jumatate iar noi nu mai suntem impreuna eu sunt cu altcineva in ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor la plecare din strainatate... csllngy csllngy Buna ziua Am o problema mare. Mi s-a ivit ocazia sa plec in strainatate. Am un copil de 13 ani care este foarte legat de mine, in schimb pe tatal lui nu prea ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor duscaandreea duscaandreea eu si concubinul meu avem un baietel de 4 ani. noi am stat impreuna la parinti lui, iar in 28 martie eu am plecat cu acordul sotului sa muncesc in ... (vezi toată discuția)