avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor la plecare din strainatate...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor la plecare din strainatate...

Buna ziua
Am o problema mare. Mi s-a ivit ocazia sa plec in strainatate. Am un copil de 13 ani care este foarte legat de mine, in schimb pe tatal lui nu prea il suporta pt ca este destul de dur...( i-a zis intr-o seara ca daca nu face ce spune el...il omoara...si nu-i pasa ca intra in puscarie....ca nu-i ascultator...acum, la 13 ani copilul merge la sapa, el curata in curte....ma ajuta si pe mine in casa...are animale d care are grija, .....e un copil de nota 11.... Intre mine si sotul meu s-a racit relatia de aprox 3-4 ani de zile pt ca au fost niste episoade foarte urate....bea foarte mult...m-a si lovit...si cand a inceput sa se ia si de copil atunci am inceput sa-l detest...Acum as putea pleca si sa las copilul cu sotul meu si parintii mei ( stam in casa parintilor mei) dar in timp as dori si sa divortez de el. Vreau sa-mi duc copilul cu mine dupa ce ma stabilesc. Vreau sa-i cladesc un viitor. ( sotul meu anul acesta a adus in casa doar 3 salarii, in mare eu intretin familia, am 4 servicii...incepand de la facturi, medicamente, scoala copilului....de toate eu ma ocup. el doar la servici merge si atat.....nu are nici o grija....plus ca nu mai simt nmic pt el...doar mila...). Nu stiu cum sa procedez.....ce se intampla la intoarcerea mea in tara daca plec...poate sa-mi interzica sa-mi vad copilul? Sau daca inainteaza el divortul intre timp poate sa-i incredinteze lui? Nu vreau sa-l despart de copil...cum e...e totusi tatal lui...eu m-as putea intelege cu el...nu i-as restrictiona vizitele....ma intereseaza binele copilului..din pacate el tinde mult sa-l intoarca impotriva mea.....ma poate acuza de parasire de domiciliu si sa-mi ia copilul de tot?
va multumesc
sper ca am scris in forumul potrivit.
Cel mai recent răspuns: csllngy , utilizator 13:39, 4 August 2010
E bine sa introduci actiunea de divort si sa ceri sa-ti fie incredintat copilul pt crestere si educare ,pana pleci din tara;trebuie facuta procura judiciara de reprezentare unui avocat .
Dupa varsta de 10 ani minorii sunt audiati de instanta si aleg singuri parintele cu care doresc sa locuiasca;
Sotul n-are de ce sa va acuze, multi parinti muncesc acum in afara tarii si lasa copii in grija bunicilor;
Divortul oricum se va pronunta daca una din parti o cere;
sunt de parare ca ar fi bine sa va rezolvati problemele pana plecati. divortati, ramaneti cu copilul, evacuati sotul..copilul ramane cu parintii dvs si tatal il va vizita, daca doreste
Va multumesc din suflet pentru raspunsul prompt. Primul pas este sa vorbesc cu el despre intentiile mele si sper sa ma inteleaga. O casnicie nu mai e casnicie daca fizic nu se consuma si stam amandoi de ochhi lumii si de dragul celorlalti...jucam teatru ....ca sa fie bine altora. . . la 34 ani asta nu e viata...zic eu....poate gresesc...Pentru mine familia e foarte importanta....mai ales fericirea copilului. Dar daca eu nu sunt fericita....ce fericire ii pot asigura copilului meu?...Va multumesc inca odata
Atentie, doamna, si la altceva : nu veti putea lua copilul cu dvs in straintate decat in doua moduri :
- fie tatal copilului va da la notar o declaratie prin care este de acord cu efectuarea calatoriei, indicand tara si durata calatoriei;
- fie aveti o hotarare judecatoreasca prin care copilul va este incredintat, si atunci nu aveti nevoie de acordul sotului pentru parasirea tarii.
Va sfatuiesc sa nu plecati de langa copil pana la pronuntarea divortului. Plecarea dvs poate fi utilizata de avocatul advers impotriva dvs. Desigur, multe alte elemente trebuie coroborate, dar eu nu mi-as asuma un asemenea risc.
Tocmai de asta i-mi e frica. . . Inteleg situatiile prin care pot lua copilul cu mine. Dar prima data trebuie sa-mi fie incredintat.....Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum evit sa fiu acuzata de parasire de domiciliu? ContSters348220 ContSters348220 Buna, am o problema. Momentan nu sunt in tara, am plecat cu fetita de 3 ani cu munca, tatal fetei mi-a dat procura si dupa o sapt s-a razgandit, si-a facut ... (vezi toată discuția)
Rapire de minor bonaparte bonaparte buna seara, am si eu o intrebare: daca plec cu copilul meu in varsta de 3 ani in alta localitate neanuntand sotul se considera rapire?multumesc (vezi toată discuția)
Am vb cu un avocat. gia1983 gia1983 azi am fost si am vb cu un avocat care mi-a spus ca desi eu cer incredintarea copilului aici intarzie foarte mult ,dar nu capat niciun drept asupra ... (vezi toată discuția)