am trait in concubinaj cu un barbat 3 ani din care a rezultat un baietel care acum are 2 ani si jumatate iar noi nu mai suntem impreuna eu sunt cu altcineva in momentul actual dar nu sunt in tara sunt in italia iar eu vreau sa imi aduc copilul aici iar tatal copilului nu este deacord sa-mi dea procura sa pot sa trec vama cu copilul si i-mi este teama pentru ca el este cam violent si mereu vine la mama mea acasa unde locuieste si minorul si nu mai pleaca de vineri pana luni sta acolo petru ca eu am minorul inscris la o cresa cu regim saptamanal ce pot face sa scap de el sa ma lase in pace si ce trebuie sa fac unde sa ma duc sa pot sa ii fac acte minorului pentru al putea scoate din tara va multumesc anticipat si va rog daca puteti sa imi dati raspunsul prin adresa mea de e-mail pentru ca eu nu ma prea pricep sa intru aici nu ma pricep prea mult la calculatoare brunetzikaalexa@yahoo.com:sorry:
Nu puteti , aveti nevoie de procura notariala din partea tatalui.trebuie sa obtineti ohotarare de incredintare a minorului pentru a nu mai fi necesar acordul tatalui, altfel..nu aveti decat sa il induplecati...sa il convingeti ca doriti binele copilului.
Singura solutie este o actiune de incredintare a minorului,care ar trebui formulata printr-o procura acordata unui avocat care sa va reprezinte interesele in instanta.
Actiunea aceasta trebuieste dovedita cu probatorii cu acteminterogatoriul paratului,doi martori si ancheta sociala care sa concluzioneze asupra conditiilor de crestere si educare pe care le ofera parintii minorului.
Problema dvs.este ca sunteti in strainatate,iar minorul este aici si nu puteti dovedi grija acordata minorului deoarece va aflati departe de acesta, pentru ca trimiterea de bani sau obiecte,in cazul in care tatal ar introduce cerere reconventionala,nu va ajuta prea mult,daca probatoriiile formulate de tatal sau sunt concludente.
Posibilitatea cea mai buna este sa reveniti pentru un timp in tara,sa formulati actiunea si la ramanerea definitiva a hotararii,cu aceasta sa puteti parasi tara alaturi de copilul dvs.
Da, ca sa nu mai pierdeti timpul si sa nu va mai expuneti la un stres nemeritat gasiti un avocat pe care sa il platiti si sa va rezolve problema judecatoreste.
Daca veti avea hotarare de incredintare a minorului veti rezolva problema.
Numai daca veti avea hotarare de incredintare a minorului veti rezolva aceasta problema. Angajati un avocat sa va reprezinte.
Succes!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Familie
beagr
am o fetita care este rodul unei relatii de concubinaj.am o hotarare judecatoreaca prin care el plateste pensie alimentara,si un dosar penel pe pt neplata ... (vezi toată discuția)
Intrebare ?
Ramona 2010
ce trebuie sa fac sa obtin incredintarea copilului (de 4 ani )?
mentionez ca nu am fost casatorita cu tatal copilului,(dar poarta numele lui) si vreau sa ma ... (vezi toată discuția)