avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebare ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebare ?

ce trebuie sa fac sa obtin incredintarea copilului (de 4 ani )?
mentionez ca nu am fost casatorita cu tatal copilului,(dar poarta numele lui) si vreau sa ma stabilesc in strainatate, este de acord sa semneze procura, dar eu as dori sa obtin incredintarea lui , pt a putea sa i-au decizii singura pt copil. as dori sa stiu daca se poate face la notar, avocat , asta cat de repede ptc nu pot ramane mult in tara.
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Ramona 2010 , utilizator 15:37, 14 Februarie 2010
Formulati actiune in justitie pentru incredintare a minorului,ijn contradictoriu cu tatal copilului si autoritatea tutelar,aceasta urmand sa fie dovedita cu probatorii,cu acte,interogatoriu,martori si ancheta sociala).
Daca la primul termen se prezinta tatal copilului ,care este de acord cu admiterea acestei actiuni,se poate solutiona foarte repede,dupa administrarea probatoriilor.
Dupa aceea ii solicitati tatalui copilului sa declare in scris, in fata judecatorului de serviciu ca nu va ataca hotararea si apoi,veti avea hotararea cu mentiunea definitiva
imi puteti estima un timp relativ , cat ar putea dura de la inaintarea actiunii in justitie pana la finalizare? si daca as contacta un avocat ar dura mai putin? mentionez inca o data ca tatal este de acord....va multumesc
Din pacate depinde de judecatorul de serviciu si de Directia de Asistenta Sociala!In general doua luni...doua termene!Retineti ca tatal are dreptul de a pastra legatura cu minorul ,oriunde va veti afla!
Ramona 2010 a scris:

imi puteti estima un timp relativ , cat ar putea dura de la inaintarea actiunii in justitie pana la finalizare? si daca as contacta un avocat ar dura mai putin? mentionez inca o data ca tatal este de acord....va multumesc


Daca, pentru moment, tatal este de acord , ar fi avantajos pentru dv sa profitati de acest fapt si sa faceti procura la notar. Actiunile in justitie sunt de durata, motivarea si comunicarea hotararilor se face destul de greu, mai exista si posibilitatea ca tatal sa se razgandeasca si sa promoveze caile de atac si usor, usor, pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii, va puteti taragana vreo doi ani prin salile de judecata.
buna dimineata.
cel mai indicat ar fi sa aveti o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, de incredintare a minorului.
intrucat tatal copilului este de acord , procesul poate fi si de scurta durata.
dar sincer nu prea vad cum ar putea sa dureze doar doua luni .
se va acorda un termen pt. administrarea probelor, se va efectua ancheta sociala si se va audia un martor comun .
eu preconizez ca durata 4 -5 luni, daca ambele parti se prezinta in instanta la termene si colaboreaza . ;)

Alte discuții în legătură

Divort intarziat... indilema indilema Buna ziua. As avea nevoie de un sfat cu privire la situatia in care ma aflu. In aprilie se implinesc 2 ani de cand sotia a plecat de acasa impreuna cu fetita ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala strainatate Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu In cazul unui proces in tara, de incredintare minor care locuieste in strainatate cu unul din parinti, instanta se sesizeaza din oficiu pt efectuarea anchetei ... (vezi toată discuția)
Incredintare sara reis sara reis Buna seara am o antrebare pentru incredintare copil mamei .Minorul e rezultat dintr-un concubinaj tatal nu sa interesat de copil si nici pensie alimentara nu ... (vezi toată discuția)