avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebare ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebare ?

ce trebuie sa fac sa obtin incredintarea copilului (de 4 ani )?
mentionez ca nu am fost casatorita cu tatal copilului,(dar poarta numele lui) si vreau sa ma stabilesc in strainatate, este de acord sa semneze procura, dar eu as dori sa obtin incredintarea lui , pt a putea sa i-au decizii singura pt copil. as dori sa stiu daca se poate face la notar, avocat , asta cat de repede ptc nu pot ramane mult in tara.
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Ramona 2010 , utilizator 15:37, 14 Februarie 2010
va rog frumos puteti sa-mi spuneti un lucru : tinand cont de faptul ca amandoi sotii ati fost de acord cu incredintarea minoruluic atre vds., s-a mai dispus efectuarea anchetei sociale ??
ma contrazic cu o colega , si as dori sa confirme si o alta persoana ( in masura in care am dreptate ) faptul ca daca sotii sunt de acord instanta nu mai dispune efectuarea anchetei sociale .
am dreptate ? dvs. tocmai ati trecut prin aceasta situatie si de-asta va intreb .
multumesc.
da va pot raspunde, in cazul meu....nu am fost casatorita cu tatal copilului, si prin urmare , daca am fost deacord amandoi, a fost totul mai simplu.
Nu s-a efectuat ancheta sociala , dar poate si datorita faptului ca eu voi locui, cu fetita mea , definitiv , in strainatate. si am cerut sa nu se mai efectueze. tatal s-a prezentat si la primul termen , s-a incheiat . din fericire in mai putin de o luna .toate cele bune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort intarziat... indilema indilema Buna ziua. As avea nevoie de un sfat cu privire la situatia in care ma aflu. In aprilie se implinesc 2 ani de cand sotia a plecat de acasa impreuna cu fetita ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala strainatate Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu In cazul unui proces in tara, de incredintare minor care locuieste in strainatate cu unul din parinti, instanta se sesizeaza din oficiu pt efectuarea anchetei ... (vezi toată discuția)
Incredintare sara reis sara reis Buna seara am o antrebare pentru incredintare copil mamei .Minorul e rezultat dintr-un concubinaj tatal nu sa interesat de copil si nici pensie alimentara nu ... (vezi toată discuția)