avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

familie

am o fetita care este rodul unei relatii de concubinaj.am o hotarare judecatoreaca prin care el plateste pensie alimentara,si un dosar penel pe pt neplata .specific ca nu mai locuim inpreuna de 10 luni iar el este plecat din tara.eu vreau sa ies din tara cu fata in viitorul apropiat.va intreb daca imi trebuie procura notariala de la el,fata fiind pe numele lui.va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Elena Anghelescu , Avocat 14:59, 27 Ianuarie 2010
Daca aveti o hotarare prin care s-a stabilit plata de catre el a pensiei alimentare, inseamna ca dvs. v-a fost incredintat copilul (probabil conform aceleiasi hotarari). Ceea ce inseamna ca nu aveti nevoie de consimtamantul lui pentru a parasi tara impreuna cu copilul.
In situatia relatata de dvs.,aveti doua posibilitati:
1.procura notariala,chiar din tara unde se afla ca este de acord cu iesirea copilului din tara
2.formularea unei actiuni de incredintare a minorului ,dovedita cu acte,interogatoriu,martori si ancheta sociala,cu privire la conditiile de crestere si educare pe care le oferiti minorului,iar dupa ramanerea definitiva a acesteia si legalizarea cu mentiunea definitiva,puteti iesi din tara.
am o hotarare judecatoreaca prin care el plateste pensie alimentara
dosar penel pe pt neplata


in situatia asta aveti si o hotarare de inceredintare ramasa definitiva si irevocabila. legalizati-o la judecatorie si in baza acesteia....in original...puteti calatori cu copilul fara acordul expres al tatalui.

intrebare: este stabilit prin hotarare si un program de vizita?
nu am discutat in instanta incredintarea copilului si nici un program de vizita.asta a ramas intre noi.ce am de facut?
in acest caz, aveti doua posibilitati :
1. fostul concubin trebuie sa-si dea acordul cu privire la iesirea din tara cu minorul . acord exprimat printr-o procura notariala.
2. va trebui sa investiti instanta de judecata cu actiunea avand ca obiect incredintarea minorului spre crestere si educare .
in cazul in care instanta va va incredinta minorul dvs., ( si avand in vedere varsta frageda a acestuia, in mod cert veti avea castig de cauza ) , nu veti mai avea nevoie de acordul tatalui minorului .

Alte discuții în legătură

Cum pot proceda? CiubotaruAna CiubotaruAna Buna ziua,am un copil in varsta de 5 ani,care poarta numele tatalui,pentru ca l-a recunoscut.Nu am fost casatoriti,si nu il intereseaza de copil,sunt ... (vezi toată discuția)
Acordul tatalui pt scoaterea copiluli din tara teo84 teo84 Am un copil de trei ani si nu sunt casatorita cu tatal copilului,dar copilul e recunoscut de tatal lui.Acum daca ne despatim tatal copilului ma ameninta ca nu ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec vara asta in vacanta prin europa cu fetita mea danutlucian13 danutlucian13 vreau in vara asta sa plec in vacanta prin europa cu fetita mea,eu sunt divortat legal de sotie iar fetita mi-a fost incredintata mie la divort de instanta cu ... (vezi toată discuția)