avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vreau sa stiu de ce nu pot controla ca si propietar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vreau sa stiu de ce nu pot controla ca si propietar

Simplu:care sunt drepturile mele ca si propietar,ci nu ca membru al asociatiei,pentru ca este clar, o mai mare mizerie,nu se poate!!!
Ma refer la sedinte nestatutare,ma refer la abuzuri flagrante,gen pus afise in usa blocului care sfideaza orice logica si orice bun simt,ca de lege,nu este cazul!
Am senzatia ca traiesc intr-o lume care ma calca in picioare,care ma discrimineaza in modul cel mai infect cu putinta!
Administratorul nu are un spatiu gen birou,in care sa te duci sa-i ceri socoteala!
Am fost la el acasa,acolo isi desfasoara activitatea,si efectiv m-a dat afara pe usa, cu apelativul:"iesi afara din casa mea",pe motiv ca i-am cerut explicatii privind un consum pe care nu aveam cum sa-l fac!
Adevarul este ca era casa lui,#-o#-o:D,
Intrebare:Ce drepturi am!!??
Cum sa-mi salvez demnitatea propietarului, calcata in picioare?
Cum sa-i oblig sa aiba elemantarul bun simt?
Caci efectiv imi pierd mintile!
Am fost plecata luni de zile cu probleme de servici,nu am putut da mai mult decat o data la doua luni,citirea apometrelor,sau a repartitoarelor,iar ei,adica "asociatii"spun asa:"cine nu da cititirea consumului de apa la data de 01 a lunii,VA FI TRECUT PE PAUSAL!!!!"
Deci platesc pe pausal,ca pedeapsa ca nu am fost acasa,SAU CA ASA VOR EI,
iar luna urmatoare,platesc consumul pe doua luni! conform citirii apometrelor!
Cum este posibil asa ceva?
Vata mea ,traita DECENT de la un capat la altul,nu poate suporta asa ceva,efectiv ma sufoc si -mi pierd mintile!!#-o#-o#-o#-o#-o
Azi am citit tabelul afisat ptr. plata intretinerii,afland cu stupoare ca numai pe caldura am de platit 400 de lei,pe noiembrie,la o garsoniera!!!!
Nici un alt locatar,5 cu trei camere,4 cu doua camere,6 garsoniere,nu au avut consumul meu! nici 25% din el!
Daca le cer documente care sa justifice consumul,imi spun:"conform cifrelor date de dv"
Poate faptul ca sunt o femeie singura,lipsita de orice suport de orice fel,ii face sa ma trateze in halul asta??
Sunt o persoana CARE SE RESPECTA PE SINE,sunt singura,dar ma comport impecabil si arat impecabil,de ce sa traiesc ca si cum nu as fi ceea ce sunt?
Pentru ca efectiv,acesti indivizi imi fac viata infern!X-(
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:54, 17 Decembrie 2011
Inteleg ca sunteti nervoasa si poate ca aveti dreptate.
Conform Ordinului 343/2010 ANRSC (Autoritatea Nationala de Reglementare a Serviciilor Comunale) la Cap III REPARTIZAREA ENERGIEI TERMICE ÎNGLOBATE ÎN APA CALDÃ DE CONSUM,
art.26 (2)
(2) Apartamentul sau spaţiul cu altă destinaţie este considerat fără repartitoare de costuri
pentru apă caldă atunci când:
.................
d) timp de trei luni proprietarul nu permite citirea şi/sau verificarea repartitoarelor de
costuri pentru apă caldă, consumul pentru această perioadă se recalculează conform prevederilor lit.c), pe cheltuiala proprietarului;

Acelasi principiu se aplica si in cazul apei reci, dar si in cazul caldurii.
Cu alte cuvinte, daca un locatar nu poate da citirea indecsilor atunci cand ei se culeg de catre administrator, i se pune un consum estimat care presupune o regularizare cu prima ocazie la declararea indecsilor, iar la a 3-a estimare deja i se pune acel pausal care presupune ca nu se mai regularizeaza consumul, adica toate diferentele sunt impartite intre locatarii care se afla atunci la a 3-a sau mai mult estimare.
Nu se aplica de la prima estimare deoarece se incalca acest act normativ.

Faptul ca administratorul nu are un sediu unde trebuie sa-si desfasoare o parte din activitate poate fi pus pe seama faptului ca n-ar exista un spatiu sa se poata amenaja acest sediu. Asta o puteti reclama la presedintele asociatiei.
Daca ati ajuns in casa lui (de unde v-a dat afara) ma gandesc ca initial nu au fost probleme, dar pe masura ce discutia avansa si tonul discutiei crestea....a ajuns in final sa va dea afara din casa lui, care e totusi si sediul administratiei de vreme ce v-a primit inauntru...

Cereti presedintelui, comitetului executiv sa amenajeze un spatiu unde fiecare locatar poate veni sa plateasca intretinerea, unde sa se tina sedintele comitetului si unde oricine poate purta o conversatie cu administratorul sau cu membrii comitetului executiv.
Cereti presedintelui ca in asociatia dv. sa se respecte legea in general si ceea ce v-am scris mai sus in special, pentru cazul de fata.
Textul acestui Ordin, dar si al altor legi il gasiti in primul topic al sectiunii noastre Documentatie specifica asociatiilor de proprietari

In cazul in care totusi nu reusiti sa intrati intr-o relatie normala cu administratorul... puteti face o sesizare la primarie - biroul de relatii cu asociatiile de proprietari.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
elga50, moderator
asteptati sa treaca sarbatorile! apoi puteti sa mergeti sa va certati...X-(

pentru neregulile de pe lista de plata solicitati in scris presedintelui in termen de 10 zile de la afisarea listei explicatiile necesare, nu va certati cu administratorul care este angajatul asociatiei dvs

daca mai plecati de acasa, instintati in scris administratia, daca sunteti plecata mai mult de 15 zile intr-o luna calendaristica, nu ve-ti fi pusa la anumite cheltuieli (gasiti explicatii pe site), iar administratorul va sti ca lipsiti "oficial " de acasa si nu aveti consum de apa si ca nu este o rea intentie din partea dvs ca nu dati citirea

Sarbatori linistite!
yanina a scris:

Deci platesc pe pausal,ca pedeapsa ca nu am fost acasa,SAU CA ASA VOR EI,

Doamna,in parte aveti dreptate
Viata in unele cazuri,in anumite asociatii de proprietari,este asemeni unei jungle ,in care reprezentantii asociatiei de proprietari uita ca nu detin functii pe viata si mai gresesc fata de semenii care au avut incredere sa ii numeasca in functii
Cand plecati de la domiciliu si cunoasteti ca veti lipsi o perioada mai mare de 15 zile,anuntati oficial presedintele de asociatie ,astfel incat sa vi se calculeze cota de participare la cheltuielile de intretinere in mod corect
Acum si administratorul este tot om si realizati ca este 1 singur administrator pe imobil.
Cum majoritatea proprietarilor suspecteaza valorile si sumele impuse la plata lunara a intretinerii,constientizati totusi ca nu este decent a face vizita acasa administratorului si ai cere socoteala ...
Aveti dreptul ca proprietar in temeiul art 10 din L nr 230/2007 sa cunoasteti aspectele din cadrul asociatiei si la cerere sa va fie prezentata documnetele justificative
Aveti dreptul in temeiul art 12 A c si d din HG nr 1588/2007 sa contestati valorile impuse in lista de intretinere ,in termen de 10 zile de la afisarea acesteia
Presedintele de asociatie detine obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile

Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa pausal - intrebari andu_p andu_p Bună seara. M-am mutat in chirie la începutul lunii noiembrie, neștiind că indicii apei calde si reci se dau in perioada 1-6 ale lunii ... (vezi toată discuția)
Pausal explicatii Tonyde Tonyde Buna ziua, As dori cateva lamuriri in legatura cu ce inseamna pausal. Administratorul asociatiei are o fisa in care trece indicii apometrelor pentru ... (vezi toată discuția)
In ce sistem se incaseaza apa in cazul in care nu esti la domiciliu? lilianaG lilianaG buna tuturor,daca stie cineva - va rog sa-mi raspundeti (am lipsit 3 luni,iar pe liste am apa in fiecare luna,vreau sa stiu apa se trece in sist pausal daca ... (vezi toată discuția)