avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administratora opreste caldura in fiecare zi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administratora opreste caldura in fiecare zi

de la inceputul lunii decembrie,administratora opreste caldura in fiecare zi,ca sa faca economie.am sunat la radet,la primarie si la politia locala,si mi-au spus ca nu are nici un drept sa faca asa ceva,numai ca ei nu ma pot ajuta.din cauza ei si a altor vecini,stau si tremur in casa,si pe langa mine si copiluil meu de 5 luni.am rugat-o sa dea drumul la caldura si a spus ca nu o intereseaza,si ca ar trebui sa-mi imbrac copilul mai gros si sa nu-i mai fac baie in fiecare seara.spuneti-mi va rog unde sa sun sa rez problema asta ca deja e bataie de joc ce face.#-o
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 04:11, 19 Decembrie 2011
Interesul propriu si e dispusa pentru asta sa sacrifice confortul la care locatarii au dreptul.
Da, este nebuna daca face asta, mai ales ca este vorba de copii, or mai fi si batrani sau bolnavi...sau persoane sensibile la frig.
Asa ceva nu se face, sa lasi oameni in frig numai ca tu nu vrei sa platesti mult la intretinere.
Pune-ti repartitoare, daca nu vrei sa platesti mult, nu tine oamenii in frig!

Si mai lasati-ma, Gica contra!
EugeniaG a scris:

Sesizare la Protectia Consumatorului.

Autoritatea mentionata de dvs nu are limita de competenta sa primeasca si sa solutioneze probleme din sfera asociatiilor de proprietari
@onetime
Initial sesizati oficial presedintele de asociatie de proprietari sa asigure program normal ca cel al furnizorului de servicii agent termic
Daca presedintele de asociatie nu solutioneaza in interesul general al proprietarilor sesizati oficial serviciul specializat din primarie

Intr-o asociatie de proprietari hotatrarile se iau in adunarea generala iar deciziile in comitetul executiv de catre cei alesi de proprietari.
Administratorul este angajat de comitetul executiv, condus de presedinte, iar administratorul face ceea ce i se cere de catre acestia.
Asadar administratorul care opreste caldura zilnic, o face pentru ca asa i s-a impus si nu pentru ca asa vrea el.
Un angajat (administrator) care ar face altfel decat vrea angajatorul risca sa fie sanctionat sau sa-si piarda locul de munca. De aceea nu cred ca este "nebun" cineva care indeplineste sarcinile trasate de angajator, adica de proprietari.
@adriantot
Eu am plecat, in raspunsul meu, de la mesajul initial pe care v-as ruga sa-l mai cititi. Acolo nu ni se spune ca ar fi hotarare a AG, iar raspunsul administratorei, cu privire la imbracatul copilului cu haine mai groase si facutul baii mai rar, spune de la sine cam cum stau lucrurile in acea asociatie.
Nu cred ca ati suporta sa vi se faca asemenea recomandari de catre un administrator pentru traiul dv. si in casa dv.

Nu e un secret ca in unele asociatii se formeaza un grup de cativa "saraci" ai soartei, mai vechi proprietari prin acele blocuri si pun de-o oprire a incalzirii in bloc, hotarand ad-hoc confortul celorlalti locatari.
Nici macar in AG nu este permis sa pui in discutie oprirea caldurii dupa 1 decembrie, e iarna, in acel bloc stau si copii si batrani si bolnavi si persoane foarte sensibile la frig. Pai in cazul asta sa se ceara debransarea blocului de la caldura si sa se incalzeaza fiecare cum poate, dar macar sa se stie o socoteala....., daca tot vor sa faca economie...

Am avut si eu parte de asa un presedinte, nu administrator, care era foarte grijuliu cu buzunarul lui si al altor cativa vecini si ne oprea caldura sistematic, in schimb isi dadea si ultimii bani pe bautura, ba se mai si imbata seara si, incalzit de licoarea lui Bachus, credea ca toti aveam calduri ca el...si ne uita caldura oprita si noaptea. Vreau sa va spun ca este un cosmar o asemenea atitudine, iar cei care o suporta cred ca au cuvinte mai grele decat acest "nebun" cu care am calificat-o eu pe madama respectiva.

Nu sunt de azi de ieri locatar prin blocurile patriei si stiu cum se aduna in conclav cativa impatimiti de bautura si cafea si pun la cale ce sa se mai faca sau sa nu se faca in bloc. Nu intreaba nimeni pe nimeni, hotararile astea se iau de o mana de oameni fara nicio regula...
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2011
elga50, moderator
multumesc frumos elga50.si celorlalti pentru sfaturi.din cate am inteles,presedintele blocului a hotarat sa se opreasca pe timpul zilei caldura,dar nu s-a facut nici un fel de adunare.pur si simplu,asa a hotarat el,impreuna cu alti vecini(care,ziua sunt la munca,asa ca le convine).eu am sunat la primarie,si mi-au spus ca nu ma pot ajuta cu nimic,si sa sun la politia locala.am facut si asta si raspunsul a fost acelasi.cei de la radet mi-au spus sa vb cu vecinii.problema e ca eu nu cunosc pe nimeni in blocul asta,pt ca nu am treaba cu vecinii.doar buna ziua si atat.ma gandesc ca trebuie sa fie o cale pentru a rezolva asta.dar nu stiu care e.spuneti-mi va rog dak puteti,ce trebuie sa fac exact.multumesc
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2011
onetime, utilizator

Alte discuții în legătură

Caldura oprita de catre administrator si presedinte de bloc, abuziva ?? leventelev leventelev Buna ziua, ne confruntam si noi cu o mare problema, presedintele impreuna cu administratorul de bloc au luat o hotarare sa opreasca caldura mai intai pe timp ... (vezi toată discuția)
Caldura oprita de presedintele blocului mariuselectric mariuselectric Buna ziua. Doresc o indrumare cu pasii de urmat intr-o situatie nu prea placuta cu care ma confrunt. Presedintele a luat hotararea ca in intervalul 07-18, ... (vezi toată discuția)
Caldura furnizata de radet snick08 snick08 Buna seara, De aprox. 2 ani de zile m-am mutat in blocul in care stau in acest moment. Am prins 2 ierni, iar cu cea care se apropie cu pasi repezi se vor face ... (vezi toată discuția)