avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dupa prima revizuire medicala se emite o noua decizie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dupa prima revizuire medicala se emite o noua decizie de pensie?

Daca in urma primei revizuiri medicale nu s-au schimbat diagnosticele si nici gradul de invaliditate, va rog poate cineva sa-mi spuna daca mai trebuie sa primesc decizie medicala,cum am primit dupa iesirea la pensie,ma refer la pensionarii militari.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:10, 21 Decembrie 2011
Ati iesit la pensie in decembrie 2010, nu?

Legea nr. 263/2010 si HG nr. 257/2011 nu cuprind prevederi referitoare la situatia dvs. Teoretic, casele de pensii emit noi decizii atunci cand se modifica gradul de invaliditate si, bineinteles, atunci cand comisiile de expertiza medico-militara stabilesc ca beneficiarul de pensie de invaliditate si-a redobandit capacitatea de munca. In acest sens dispune art. 132 din HG nr. 257/2011. In cazul dvs. nu exista prevedere legala care sa justifice emiterea unei alte decizii de pensie.
Va multumesc pentru raspuns insa intrebarea mea era alta,daca mai primesc o noua decizie medicala dupa fiecare revizuire,nu decizie de pensie.
Asa este, ati intrebat despre decizia medicala, insa ati mentionat ca prima decizie medicala asupra capacitatii de munca ati primit-o dupa iesirea la pensie. Daca este real, este cel putin ciudat.

Da, se emite o noua decizie medicala asupra capacitatii de munca. Temeiul legal este art. 78, alin. (2) din Legea nr. 263/2011, prevedere pe care o puteti citi mai jos.
Art. 78
.................................................
(2) Dupa fiecare revizuire medicala, medicul expert al asigurarilor sociale, respectiv comisiile centrale de expertiza medico-militara emit o noua decizie medicala asupra capacitatii de munca, prin care se stabileste, dupa caz:
a) mentinerea in acelasi grad de invaliditate;
b) incadrarea in alt grad de invaliditate;
c) redobandirea capacitatii de munca.
..................................................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mare problema amunra amunra VA ROG LAMURITI-MA IN decembrie 2005 AM IESIT LA PENIE DE INVALIDITATE GRAD 3. -IN 2009 AM FOST TRECUT IN GRAD 2. .- IN 2012 AM FOST TRECUT DIN ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de pensionare urmas invaliditate cum pot face contestatie la decizia de pensionare a fiului meu in varsta de 26 de ani ? mentionez ca fiul meu are diagnosticul retard psihic sever cu tulburari ... (vezi toată discuția)
Pensie baciuflorentina baciuflorentina sotul meu are varsta de 53 de ani si este pensionat gr II fara drept de munca. vrem sa stim daca perioada de pensionare pt invaliditate, se considera vechime ... (vezi toată discuția)