avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... un nou loc de munca impus de catre angajator?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

un nou loc de munca impus de catre angajator?

BUNA ZIUA,
Sant angajata de 7 ani ca Operator PC,la o firma care are 11 angajati. Angajatorul,respectiv patronul, la ultima sedinta ne-a avertizat ca ar fi cazul sa ne cautam alte locuri de munca ,cum ca nu mai corespundem profesional eu si colegele mele,desi in tot acest timp n-a facut mai nimic pentru a ne explica si a ne ajuta in a ne perfectiona ., sau a ne pune la dispozitie documentatie. Dumnealui nu doreste nici sa restructureze posturile,deci nu putem beneficia de somaj. Ne poate obliga sa plecam fara a beneficia de somaj dupa 7 ani de munca, in aceeasi firma, atat timp cat contributiile sant platite?
In cazul in care sa zicem ca ne va gasi dumnealui alte locuri de munca, acestea vor trebui sa fie conform pregatirii profesionale, nu?
Ne va putea obliga sa prestam o munca pe care n-am mai facut-o niciodata, si care nu corespunde pregatirii noastre profesionale,ca de exemplu vanzatoare , sau femeie de servici? Nu am facut atatea cursuri , ca acest patron sa-si bata joc de noi,dupa ce am dus greul acestei firme.
Si inca ceva daca persoana angajata este insarcinata , patronul are dreptul de a o disponibiliza? Mentionez ca postul NU se restructureaza.
Va multumesc, cu stima,
Oancea
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 09:16, 14 Octombrie 2008
Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.

Concedierea salariaţilor nu poate fi dispusă pe durata în care femeia salariată este gravidă, în măsura în care angajatorul a luat cunoştinţă de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere. Numai in cazul reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului se poate dispune concedierea salariatei gravide.
Cred ca intentia angajatorului este aceea de a scpa de dvs.
Locul de munca oferit de angajator trebuie sa fie conform pregatirii dvs.
Stati de vorba cu angajatorul si incercati sa ajungeti la o solutie win-win.
Nu va poate desface contractul de munca doar pentru ca asa vrea.
Puteti sesiza ITM-ul sau chiar sa il chemati in instanta daca situatia se mentine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie pentru al doilea copil? liveomars liveomars Buna ziua, Am nascut in decembrie 2009,am fost in CCC 3 ani,iar acum cand m-am reintors la serviciu mi s-a spus sa-mi dau demisia.Sunt gravida cu al doilea ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post salariata gravida smeagull smeagull Buna ziua, Am deschis acest topic cu intentia de a obtine o opinie unitara ca raspuns la intrebarea: Este legala concedierea unei salariate gravide (= care ... (vezi toată discuția)
Concedierea poate sa fie din cauza concediilor medicale luate ... Magie1 Magie1 Concedierea poate sa fie din cauza concediilor medicale luate de la medic, atunci trebuie făcută cercetarea disciplinara că nu corespund postului sau inabt ... (vezi toată discuția)