avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... SCHIMBARE DECLARATIE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

SCHIMBARE DECLARATIE

Intrebare:Daca in timpul cercetarii penale la sectia de politie in fata organului de politie judiciara am dat 1 declaratie urmata de completare la aceea declaratie in care sustin un lucru,iar la proces care va fi anul viitor declar ca martor ca declaratia am dat-o sub presiune(fapt care l-am si facut) si imi schimb declaratia,intru la marturie mincinoasa?Dosarul este inca la politie ,urmeaza sa fie trimis la parchet si de acolo in instanta.Prima declaratie am dat-o acum 3 ani(sub presiune) ,acum 2 zile am dat o completare prin care sustin ca nu imi amintesc multe lucruri.Dosarul este unul de loviri si alte violente ,eu sunt citat ca martor in dosar.In acest caz s-a dat o sentinta si anume amenda administrativa ,partea vatamata facand recurs.Cazul are 3 ani,fapta petrecandu-se in septembrie 2009.Avocatul meu a zis ca nu e problema ,pana la arestarea sau darea unei sentinte in acest caz sunt exonerat de marturie mincinoasa (art.260).
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2011
ioannes, utilizator
Cel mai recent răspuns: ioannes , utilizator 16:55, 22 Decembrie 2011
Asa este.Am fost cu avocatul azi la politie si s-a ajuns la aceasi concluzie,in timpul cercetarii penale poti sa-ti schimbi declaratia.Nu au fost probleme.Eram nelamaurit din cauza formularii:sau de a se fi dat o altă soluţie ca urmare a mărturiei mincinoase,si anume NUP.Dar s-a dovedit ca nu e o problema.
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2011
ioannes, utilizator
Singura problema este de credibilitate si daca se va escamota adevarul exista pericolul ca la analizarea materialului probatoriu , sa puteti fi cercetat , cel putin pentru infractiunea de marturie minicinoasa.
Nu schimbarea declaratiei este problema , ci modalitatea in care aceasta reflecta adevarul
In prima declaratie data sub presiune (2009) adevarul a fost viciat,in ultima data acum (2011) faptele sunt descrise corect.Daca se va ajunge la proces imi voi sustine ultima declaratie deci implicit rechizitoriul si sentinta vor fi date avand la baza o marturie ce reflecta adevarul.
Ultima modificare: Joi, 22 Decembrie 2011
ioannes, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articolul 260 dolar dolar am facut o marturie mincinoasa,a inceput urmarirea penala impotriva mea,dar nu a ajuns dosarul la procuror, este la politie,imi pot retracta ... (vezi toată discuția)
Martor - marturie mincinosa xuser xuser Pe scurt: vin 5 sa ma bata. Politia il prinde pe unul iar ala cheama ,sa zicem, pe 2 dintre complici ca martori (mincinosi evident). Daca din martori devin ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa ciucacri ciucacri am si eu o intrebare: ce se poate intampla unui martor care a depus marturie mincinoasa in fata organelor de cercetare, motiv pt care a fost chemat in ... (vezi toată discuția)