avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia

Buna ziua. As dorii sa va intreb daca se poate face lichidare la zi sau chiar trebuie sa stau pana se termina preavizul. M`am angajat la o firma de paza , contractul am semnat vineri si dupa putin timp am mai citit contractul m`am razgandit , pentru ca angajatorul imi cere 50.000 de euro daca se intampla ceva , se divulga vreun secret trebuie sa platesc suma aia. Deci nu`mi convine. Am gresit ca nu am citit bine contractul. Mi`a zis ca trebuie sa lucrez pana se termina preavizul. Ce sansa am sa nu fiu inregistrat la Inspectoratul Teritorial de Munca? Pana acuma am fost in somaj , si nu as dorii sa pierd somajul deocamdata. Multumesc pentru raspunsuri. O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:26, 19 Decembrie 2011
si daca nu sunteti inregistrat contractul este valabil de la semnare....discutati su ei ...sansele sunt fff mici sa va si fi inregistrat, iar daca sunt oameni de inteles va lasa...
Daca ati semnat contractul doar vineri probabil sunteti in perioada de proba, iar potrivit art. 31 din Codul muncii
(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 120 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere.
(2) Verificarea aptitudinilor profesionale la încadrarea persoanelor cu handicap se realizează exclusiv prin modalitatea perioadei de probă de maximum 30 de zile calendaristice.
(3) Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia.
(4) Pe durata perioadei de probă salariatul beneficiază de toate drepturile şi are toate obligaţiile prevăzute în legislaţia muncii, în contractul colectiv de muncă aplicabil, în regulamentul intern, precum şi în contractul individual de muncă.
1. C.i.m. pe ce durata a fost semnat , nedeterminata sau determinata? .. pentru a vedea problema referitoare la somaj

2. sanse sunt sa nu fiti inregistrat la ITM ... nu toti angajatorii transmit pein REVISAL c.i.m. ale angajatilor sai ... prin urmare, daca doriti sa vedeti daca sunteti sau nu inregistrat la ITM puteti verifica acest lucru.

3. art. 31 alin. (3) C. muncii prevede modalitatea de incetare a contractului individual de munca in perioada de proba, printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca determinat, demisie Furtună Nicu-Vlad Furtună Nicu-Vlad Legea 53/2003 din codul muncii articolul 31 (3) \"In cazul muncitorilor necalificati, perioada de proba are caracter exceptional si nu poate depasi 5 zile ... (vezi toată discuția)
Demisie edward71 edward71 Este adevarat ca se poate demisiona si fara sa semnezi demisia( am vorbit telefonic cu secretara si mi-a zis ca nu este obligatorie prezenta mea si ca se poate ... (vezi toată discuția)