Daca un spor este acordat, sa spunem, pana la 30% din salariul de baza, fiind stabilit prin ordin al ministrului, este obligatoriu ca el sa fie egal pentru toti cei care lucreaza in conditiile respective??
Daca este a fost acordat intr-un procent mai mare unui angajat, poate fi redus pe considerentul ca ceilalti au toti acelasi spor, mai mic??
In ce conditii poate fi redus?
Poate fi atacat un ordin prin care se revine asupra sporului acordat anterior?
daca legea privind acel spor este de pana la,30%, nu, de 30% atunci un angajat ar putea primi un spor mai mare decat ceilalati angajati numai daca conducerea firmei (in baza unor conditii stabilite) decid acest lucru.
E drept sau nu, aceasta ramane sa decideti dumneavoastra.Ca si in multe alte domenii, legea este ambigua si lasa loc de interpretare la bunul plac al celor care sunt pusi sa o puna in aplicare.
In mod normal ar trebui sa fie pentru toata lumea la fel ca sa nu se lase loc de interpretari.
Din moment ce spune pana la 30% asta inseamna ca de la 0 la 30% se acorda pentru fiecare angajat. Criteriile in baza carora se acorda x% sau maximul 30% ar trebui sa fie explicate angajatilor.
Daca sporul este de "pana la 30%" trebuie stabilite si criteriile dupa care se diferentiaza. Daca e spor de vechime se diferentiaza pe transe de vechime in munca, daca e spor de fidelitate se diferentiaza pe transe de vechime in unitate etc.
La ce se refera acest spor de "pana la 30%"?
Este un spor acordat pentru desfăşurarea unui anumit tip de activităţi. Nu sunt stabilite criterii de diferenţiere, se prevede doar că sporul se stabileşte prin ordin al ministrului
Vechime in munca
maribologa
Buna seara!
Sunt absolvent de Institut Politehnic cu durata de 3 ani (SSD) cu o vechime totala in munca de 30 de ani din care 11 ani in invatamant cu gradul ... (vezi toată discuția)