Daca un spor este acordat, sa spunem, pana la 30% din salariul de baza, fiind stabilit prin ordin al ministrului, este obligatoriu ca el sa fie egal pentru toti cei care lucreaza in conditiile respective??
Daca este a fost acordat intr-un procent mai mare unui angajat, poate fi redus pe considerentul ca ceilalti au toti acelasi spor, mai mic??
In ce conditii poate fi redus?
Poate fi atacat un ordin prin care se revine asupra sporului acordat anterior?
În fapt, eu am solicitat un spor de 10%. Prin aceeaşi nota a solicitat 10% si o alta colega, cu aceleaşi atributii. Ordinul a venit cu procente diferite - pentru mine 15%, pentru colega mea - 10%. S-a sesizat seful nostru şi a facut "săpături" pentru a afla ce s-a intamplat de fapt. A constatat ca eu solicitasem tot 10%, dar mi s-a dat 15% şi a presupus că este vorba despre o greseală in intocmirea anexei la ordin.
Intrebare: se poate ca ministrul sa rectifice ordinul initial pe considerentul ca eu am cerut numai 10% si prin urmare a fost vorba doar de o eroare materiala? Pot sa ma agat de ordinul initial si sa-mi apar pozitia dat fiind ca e vorba de un drept castigat, inscris in cartea de muncă??
Vechime in munca
maribologa
Buna seara!
Sunt absolvent de Institut Politehnic cu durata de 3 ani (SSD) cu o vechime totala in munca de 30 de ani din care 11 ani in invatamant cu gradul ... (vezi toată discuția)