avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... contopire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

contopire

Am doua condamnari definitive cu suspendare sub supraveghere ,una de 3 ani si una de 5 ani .Amandoua pentru abuz in serviciu.As dori sa stiu ce trebuie sa fac sa raman cu o singura condamnare si daca se poate deduce din aceasta si perioada cat am fost arestata pana la ramanerea definitiva a solutiei Am stat arestat 19 luni
Cel mai recent răspuns: popescu-sorin , utilizator 13:56, 20 Decembrie 2011
cerere de contopire a pedepselor.
si mi se va scadea si perioada cat am fost arestat?
DA. Se va deduce din pedeapsa rezultanta perioada cat ati fost arestat.
Nu am inteles cu aveti o pedeapsa cu suspendare de 5 ani...(sau va referiti la o pedeapsa cu executare la locul de munca? ) Ar fi bine sa precizati daca este o eroare in legatura cu cei 5 ani...
In rest, sub aspectul contopirii nu ar exista probleme...daca se va stabili o pedeapsa care sa permita o suspendare...ceea ce sincer sa fiu nu as crede ca se poate daca ati avut o condamnare anterioara de 5 ani...
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Dl.avocat C.Lascoschi are dreptate , precizati in mod corect cuantumul pedepsei cu suspendare la care va referiti

Pentru lamurirea dvs iata continutul art.81 c.pen , care se refera la suspendarea executarii pedepselor :

Suspendarea condiţionată a executării pedepsei
Art. 81

Condiţiile de aplicare a suspendării condiţionate

Instanţa poate dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate persoanei fizice pe o anumită durată, dacă sunt întrunite următoarele condiţii:

a) pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 3 ani sau amendă;

b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de 6 luni, afară de cazul când condamnarea intră în vreunul dintre cazurile prevăzute în art. 38;

c) se apreciază că scopul pedepsei poate fi atins chiar fără executarea acesteia.

Suspendarea condiţionată a executării pedepsei poate fi acordată şi în caz de concurs de infracţiuni, dacă pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 2 ani şi sunt întrunite condiţiile prevăzute în alin. 1 lit. b) şi c).

Suspendarea condiţionată a executării pedepsei nu atrage suspendarea executării măsurilor de siguranţă şi a obligaţiilor civile prevăzute în hotărârea de condamnare.

Suspendarea condiţionată a executării pedepsei trebuie motivată.

Cod penal actualizat prin:
Lege nr. 278/2006 - pentru modificarea şi completarea Codului penal, precum şi pentru modificarea şi completarea altor legi din 4 iulie 2006, Monitorul Oficial 601/2006;

Ordonanţă de urgenţă nr. 207/2000 - privind modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală din 15 noiembrie 2000, Monitorul Oficial 594/2000;

Ordonanţă de urgenţă nr. 207/2000 - privind modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală din 15 noiembrie 2000, Monitorul Oficial 594/2000
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2011
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Transformarea recidivei in concurs manuel.t manuel.t Bunaseara. Am si eu o mare nelamurire. O cunostinta mi-a povestit recent ca a savarsit 3 infractiuni: - Infractiunea 1. Furt calificat savarsit in ianuarie ... (vezi toată discuția)
patru dosare penale - contopire pedepse, posibilitate eliberare conditionata maneageorge99 maneageorge99 Buna ziua !Am ispasit 2 ani dintr-o pedeapsa cu executare de 4 ani si m-am eliberat conditionat in iarna anului 1998. In anul 2000 am fost condamnat la 2 ani ... (vezi toată discuția)
Contopire erikaandreea erikaandreea daca ai doua delicte si ai condamnare la primul delict de 4 ani si la al doilea de 1 an ,deci pedeapsa cumulata ar fi de 5 ani se poate face contopire de ... (vezi toată discuția)