avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire la inainte de terminarea medicalului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire la inainte de terminarea medicalului

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu o nelamurire: am un angajat cu medical in perioada 01.12-30.12.2011 cod 01. insa el vrea sa revina la munca mai devreme, de saptamana asta. medicul nu vrea sa-i modifice medicalul (data de sfarsit). Exista vreo metoda prin care el poate reveni la munca chiar daca are medical pana pe 30.12.2011.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:38, 19 Decembrie 2011
Daca medicul a decis ca are nevoie de aceasta perioada de recuperare salariatul are obligatia sa se conformeze deciziei medicului in ceea ce priveste tratamentul, perioada de repaus, alte consultatii. Angajatorul isi asuma un risc sa-l primesca la serviciu.
A reveni la serviciu mai repede decat prevede un certificat medical este un risc atat pentru salariat , cat si pentru angator . Nu exista nicio lege care sa interzica sa reveniti mai repede la serviciu din concediu medical.

Da, poate reveni din concediu medical inainte de expirarea termenului pentru care i s-a acordat concediul medical .. riscul este si al salariatului si nu numai al angajatorului, intrucat acesta din urma nu mai este tinut , printre altele, de interdictia concedierii pe durata concediului medical .

O astfel de discutie s-a mai purtat pe acest forum
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire concediu medical laur7901 laur7901 in urma discutiilor, am ramas nelamurit daca este legal sau nu ca un salariat sa revina la locul de munca inainte de terminarea concediului medical. exemplu am ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu risc maternal mami3tobe mami3tobe Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie: -sunt insarcinata in 27 de saptamani; -din 24 martie sunt in concediu medical (cod 01) acordat de ginecolog pt ... (vezi toată discuția)
Persoanele care ies din concediu pentru crestere copil Kiss Raluca Kiss Raluca O mama este aparata ( in pastrarea locului de munca) doar cand este in concediul de crestere copil sau si o anumita perioada dupa revenirea la locul de ... (vezi toată discuția)